Redactia.ro
Home » Știri » Calendar simulări Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională. Când au loc examenele pregătitoare

Calendar simulări Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națională. Când au loc examenele pregătitoare

modelele de subiecte

Elevii vor susține în acest an simulările pentru evaluarea națională, dar și pentru bacalaureat. Decizia vine după ce anul trecut, înainte de examenele naționale din 2020, simulările nu au mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus. Iată când vor avea loc simulările în 2021.

Simulările pentru Evaluare Națională și Bac au loc în 2021

Ministerul Educației a anunțat că a fost luată decizia de a se susține simulările pentru examenele naționale, pe care cei de clasa a VIII-a și cei care vor absolvi clasa a XII-a le vor susține.

Astfel, hotărârea arată că va avea loc “susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor/evaluărilor/simulărilor din care sa rezulte nivelul cunoștințelor asimilate de către elevi. Identificarea surselor de finanțare a acțiunilor remediale“.

Așadar, în ciuda pandemiei, copiii tot vor merge la școală pentru a da simulările. Detaliile nu sunt, însă, cunoscute.

Data la care vor avea loc acestea nu a fost încă stabilită, dar ea va fi comunicată cândva după data de 15 februarie 2021, simulările urmând să aibă loc în martie sau aprilie 2021.

“Pe 15 februarie să avem toate datele pentru fiecare examen, ca simulările de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 să fie organizate în martie-aprilie pentru clasele a VIII-a și a XII-a, corelată cu propunerea noastră ca elevii din clasele terminale să aibă prioritate la întoarcerea la cursuri când se redeschid școlile“, a transmis Președintele Consiliului Național al Elevilor.

Simulări Bac și Evaluare Națională 2021. Tot ce e de știut

Rareș Voicu a explicat că era necesar ca elevii să dea simulările, pentru a fi mai obișnuiți cu atmosfera de examen.

„Noi ne-am gândit că elevii care dau Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu au avut absolut niciun contact cu simularea acestora și cu atmosfera de examen, pentru că ei nu au susținut simulările nici când erau a XI-a și a VII-a, anul trecut aceste testări fiind anulate. Pe lângă asta, e și o măsură de evaluare a nivelului cunoștințelor lor. E nevoie de acest instrument“, a explicat Rareș Voicu.

La rândul lui, Ministerul Educației a transmis că sindicatele au cerut modelele de subiecte pentru aceste probe.

“Sindicatele din învățământul preuniversitar au solicitat ME elaborarea unor seturi de subiecte pentru a veni în sprijinul elevilor care vor susține examenele naționale“, precizează Ministerul Educației în același comunicat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: