Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 20 mai 2020. Este sărbătorit un sfânt mucenic, cu darul de a vindeca bolile trupești

Calendar ortodox 20 mai 2020. Este sărbătorit un sfânt mucenic, cu darul de a vindeca bolile trupești

Sărbătoarea sfântul Mucenic Talaleu

Calendar ortodox 20 mai 2020. În această zi toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Talaleu. Tot la această dată sunt pomeniți și Cuviosul Memnon; Sfântul Dimitri Donskoi, Mare Cneaz al Moscovei; Sfântul Mucenic Arolot; Sfânta Chiriachi; Sfânta Muceniţă Teotimi.

Viața Sfântului Mucenic Talaleu, sărbătorit de creștini pe 20 mai

Acesta a fost fiul arhiereului Veruchi, așa că a fost crescut în credința în Dumnezeu. Datorită acesteia, el a primit darul de a tămădui oameni, dar nu numai cu puterile sale sfințite de la Iisus, ci și cu știința medicinii.

Astfel, el a învățat de mic meșteșugul doctorilor pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Milostenia de care a dat dovadă făcea ca de fiecare dată când un bolnav îi cerea ajutorul el să i-l ofere. Nu de puține ori i-a primit pe cei care sufereau de boli în casa lui, unde i-a tratat mai mult decât ca un doctor, pentru că practic le era slujitor, fiind la dispoziția lor oricând aveau nevoie.

În acele vremuri, împăratul Numerian îi prigonea pe creștini, pe cei care credeau în Hristos, dar Sfântul Mucenic Talaleu nu s-a ferit nici măcar în acea perioadă să îi învețe pe cei care doreau despre cuvântul și învățăturile lui Hristos.

Când a fost prins încercând să îi ajute pe alții asemenea lui, el a mărturisit că este creștin. Pentru asta a fost bătut cu biciul și torturat. El a fost supus la multe tratamente inimaginabile și a fost chiar dat la niște lei să fie mâncat de viu, dar a scăpat.

Numerian a ordonat să îi fie tăiat capul și așa Sfântul Talaleu a ajuns mucenic.

Condacul Sfântului Mucenic Talaleu

Glasul 3

Fecioara astăzi…

Împreună cu mucenicii arătându-te pătimitor te-ai făcut ostaş întrarmat ales împăratului slavei, prin osteneli şi prin chinuri, călcând trufia închinătorilor la idoli. Pentru aceea lăudăm cinstită pomenirea ta, înţelepte Talaleu.

Troparul Sfântului Mucenic Talaleu

Glasul 4

Mucenicul Tău, Doamne, Talaleu, întru nevoinţa sa, cununa nesctricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: