Redactia.ro
Home » Stil de viață » Unde ajung sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată. Ce spune Biserica despre asta

Unde ajung sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată. Ce spune Biserica despre asta

Trimful suprem al binelui asupra răului, simbolizat de Învierea din mormânt a lui Hristos după trei zile, luminează chiar și sufletele celor plecați dintre noi în această perioadă. În popor există credința că în Săptămâna Albă sau Luminată toate sufletele merg în rai, indiferent de păcatele săvârșite în timpul vieții. Săptămâna Paștilor, așa cum mai este numită durează de la Înviere până la Duminica Tomei. 

Unde ajung sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată

Tradiția creștină arată că sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată, prima săptămâna după Învierea lui Iisus Hristos, se duc direct în rai, pentru că porțile iadului sunt închise.

În această perioadă totul se iartă, iar porțile edenului se deschid pentru toți muritorii cărora drumul pe acest pământ li s-a încheiat.

De altfel, această credință este văzută și în datinele bisericești. Conform acestora, în ziua Învierii sunt scoase „Uşile Împărăteşti” ale altarului din biserici. Pe lângă sufletele celor care mor în această perioadă, care ajung în rai, și cele care sunt în chinurile Iadului, de la Adam și până la venirea lui Iisus, se vor mântui.

Ce este interzis în această perioadă

Totodată, în această perioadă este interzis un lucru cu care credincioșii sunt obișnuiți pe parcursul unei perioade îndelungate înainte de Paște. Este vorba despre post: după Înviere niciun creștin nu ar trebui să mai țină post. Fiecare dintre noi ar trebui să sărbătorească cum se cuvine Învierea Mântuitorului, chiar și dacă asta înseamnă să mănânce bucate alese, în post considerate „de dulce”.

Bucuria Învierii trebuie simțită de fiecare creștin, iar după acest moment toată lumea se salută folosind urările „Hristos a Înviat!” și răspunsul „Adevărat a Înviat!”.

Tradiția spune că cei care mor în ziua de Paște, sau pe parcursul acestui interval ajung direct în Rai, pentru că biruința lui Hristos asupra răului se arată prin închidereaq porților iadului. De asemenea, cei care sunt născuți în această zi vor avea parte de un mare noroc în viață.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: