Redactia.ro
Home » Știri » Călugării de pe Muntele Athos sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume. Iată dieta specială pe care o respectă cu strictețe

Călugării de pe Muntele Athos sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume. Iată dieta specială pe care o respectă cu strictețe

muntele athos

Muntele Athos este acasă pentru mii de călugări din România, Moldova, Georgia, Bulgaria, Serbia, Rusia și Statele Unite ale Americii care au decis să lase în urmă agitația vieții de zi cu zi pentru a-și dedica existența slujirii lui Dumnezeu. Călugării de aici au un stil de viață echilibrat și consumă doar preparate neprocesate, așadar nu este de mirare că ajung să trăiască chiar și cu zece ani mai mult decât persoanele obișnuite!

Dieta călugărilor de pe Muntele Athos! Au un program atipic pe care îl respectă cu strictețe

Călugării de pe Muntele Athos au un stil de viață echilibrat și urmează cu strictețe o dietă de la care nu se abat niciodată. Meniul lor este bogat în proteine, iar în fiecare zi parcurg distanțe însemnate pe jos, așadar acordă atenție și exercițiului fizic. Călugărilor le este interzis consumul de carne.

Cu toate acestea, ei obișnuiesc să mănânce pește în zilele de sărbătoare. Dieta constă în principal în leguminoase, nuci, orez, fructe. O săptămână din viața călugărilor de pe Muntele Athos se împarte în trei categorii: trei zile mănâncă cu momderație, trei țin post, iar o singură zi au dreptul de a-și îndeplini micile capricii culinare, așadar nu stau departe nici de dulciuri.

Călugării de pe Muntele Athos se îmbolnăvesc rar

Călugării sunt printre cei mai sănătoși oameni din lume, cu rate foarte scăzute de cancer și aproape fără cazuri de Alzheimer, iar după ani de viață printre ei pot spune că dieta lor joacă un rol important în sănătate. De fiecare dată mă întorceam de la Muntele Athos cu câteva kilograme mai slabă, mai sănătoasă și pe un ton mai bun, dar niciodată nu am simțit că am făcut un efort sau că am fost lipsit de ceva”, susține Lottie Storey, autoarea cărții „Dieta Muntelui Athos”.

Muntele Athos a fost introdus în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din anul 1988 întrucât aici se adăpostesc artefacte de o valoare inestimabilă, precum și multe scrieri bisericești de o deosebită importanță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: