Redactia.ro
Home » Știri » Campion olimpic, cu ambele picioare amputate! Riscă să își piardă și brațele. Ce a pățit sportivul, cuprins dintr-odată de o stare de slăbiciune

Campion olimpic, cu ambele picioare amputate! Riscă să își piardă și brațele. Ce a pățit sportivul, cuprins dintr-odată de o stare de slăbiciune

GALERIE FOTO (4) Campion olimpic, cu ambele picioare amputate! Riscă să își piardă și brațele. Ce a pățit sportivul, cuprins dintr-odată de o stare de slăbiciune

Roman Kostomarov, un campion olimpic la patinaj artistic, are picioarele amputate acum, iar medicii încearcă să îi salveze brațele! Iată ce a pățit fostul mare sportiv, care a fost cuprins dintr-odată de o stare de slăbiciune.

Campion olimpic, cu ambele picioare amputate! Riscă să își piardă acum și brațele. Ce a pățit Roman Kostomarov, cuprins dintr-odată de o stare de slăbiciune

În vârstă de 46 de ani acum, Roman Kostomarov, fost campion olimpic la patinaj artistic în proba de dans la JO de la Torino din 2006, a suferit o amputaţie a picioarelor. El e într-o stare extrem de gravă, scrie Reuters, care citează ziarul Izvestia.

Roman Kostomaro a ajuns într-un spital din Moscova pe 10 ianuarie anul acesta după ce s-a plâns de o stare de slăbiciune accentuată şi durere în piept. El a fost diagnosticat cu sepsis şi pneumonie şi internat de urgenţă la terapie intensivă, unde a fost intubat, scrie Agerpres. Kostomarov se afla într-o comă indusă și conectat la un ventilator, de la care a fost deconectat pe 24 ianuarie. Tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid, însă, și a existat riscul de sepsis (n.r. – otrăvire a sângelui), astfel că medicii au decis amputarea membrelor inferioare.

Sportivul şi-a pierdut complet un picior, iar celălalt a fost amputat până la călcâi.

„Din păcate, a trebuit să îi amputăm picioarele. Roman este conștient și se află în unitatea de terapie intensivă sub atenta supraveghere a medicilor. Acum ne luptăm să-i salvăm mâinile”, a declarat o sursă medicală citată de agenția TASS.

Toți apropiații se roagă acum pentru marele sportiv. Pe 8 februarie 2023, de ziua lui, soția, și ea o fostă patinatoare, a postat un mesaj pe Instagram.

„Îți doresc toate cele bune, eroul meu, puternicul meu, dragul meu, campionul meu în toate. Sunt mândră de tine, de curajul tău, de puterea ta și de dorința ta de a trece prin această situație cât mai repede posibil”, a transmis Oksana Domnina.

Foto: Oksana Domnina/Instagram
Roman Kostomarov alături de soția sa, Oksana Domnina. FOTO: Profimedia

Roman Kostomarov a început să patineze încă de la vârsta de 9 ani. El a câştigat aurul alături de Tatiana Navka la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino. Cei doi au fost campioni mondiali de două ori şi europeni de trei ori.

Roman Kostomarov și Tatiana Navka, la un concurs din 2006
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: