Redactia.ro
Home » Știri » Când am putea scăpa de Covid în România. Explicațiile coordonatorului campaniei de vaccinare

Când am putea scăpa de Covid în România. Explicațiile coordonatorului campaniei de vaccinare

Noi detalii apar despre vaccinarea anti-coronavirus care va începe de anul viitor, în primăvară, potrivit spuselor președintelui Klaus Iohannis. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a dezvăluit că la mijlocul verii lui 2021 ar trebui imunizată 60-70% din populație pentru a mai reduce din răspândirea Covid-19.

Când vom scăpa de coronavirus

Ne apropiem cu pași repezi de vaccinarea anti-coronavirus care va începe în primăvară, conform spuselor președintelui Klaus Iohannis. Între timp, apar noi detalii despre cum se va desfășura acest proces. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a spus că până la mijlocul verii anului viitor, 60-70% din populația țării ar trebui imunizată, încât să reducem infecția cu Covid-19, informează Digi 24.

Totodată, Valeriu Gheorghiță a explicat și în ce condiții s-ar putea face vaccinarea. Concret, va exista o platformă prin care oamenii se pot programa să se vaccineze anti-covid. De altfel, se estimează că la sfârșitul lunii martie ar putea avea loc ultima etapă de vaccinare anti-coronavirus.

”În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze. Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare. Toate aceste etape se pot suprapune într-un anumit moment, dacă tipurile de vaccinuri aprobate vor asigura nevoia pe care noi o vom avea la un moment dat în România, și anume, dacă disponibilitatea vaccinurilor va acoperi toate nevoile pe care le avem, aceste etape de vaccinare se pot derula în paralel”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, joi seara, la Digi24.

O altă informație importantă pe care a precizat-o Valeriu Gheorghiță este aceea că vaccinarea nu va putea fi făcută în cabinetele doctorilor de familie, pentru că aceștia au prea multe sarcini de făcut.

“Desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Nu intenționăm, cel puțin la momentul actual, să derulăm activitate de vaccinare la nivelul cabinetului de medicină de familie, pentru că activitatea pe care noi o propunem este una extrem de intensă. Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi. Este extrem de complicat ca la nivelul unui cabinet de medicină de familie, pe lângă consultațiile obișnuite, pe lângă monitorizarea persoanelor pe care le au medicii de familie în evidență să mai efectueze și această vaccinare care nu va fi un proces foarte simplu”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Cum va avea loc vaccinarea anti-coronavirus

Valeriu Gheorghiță a explicat și modul cum va avea loc vaccinarea anti-coronavirus. Astfel, persoanele vor fi supuse unui triaj epidemiologic, vor fi vaccinate de specialiști și, totodată, va fi urmărită starea lor post-vaccin.

”Este un proces destul de elaborat, în care fiecare persoană trebuie supusă unui triaj epidemiologic, un examen clinic, insistat pe identificarea contraindicaților de moment sau definitive pentru efectuarea vaccinării. Trebuie să fie echipe destinate pentru administrarea propriu-zisă a vaccinului. Ulterior, există perioada de supraveghere post-vaccinală. Aceste lucruri nu se pot face într-un cabinet de medicină de familie unde există o singură echipă vaccinatoare, pentru că perioada de timp alocată se va întinde pe o perioadă foarte mare. Noi ne dorim ca până la mijlocul anului viitor să asigurăm vaccinarea unui număr important din populație, ca să atingem acest procent de 60-70% de imunizare colectivă, pentru a încheia activitatea de vaccinare, a declarat coordonatorul campaniei de imunizare.

Vaccinarea anti-coronavirus va fi gratuit și nu va fi obligatorie, mai spun autoritățile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: