Redactia.ro
Home » Știri » Când ar putea renunța românii la purtarea măștii. Florin Cîțu: ”După ținta de 10 milioane de persoane vaccinate”

Când ar putea renunța românii la purtarea măștii. Florin Cîțu: ”După ținta de 10 milioane de persoane vaccinate”

Florin Cîțu, despre ce se va intampla cu Untold și Nerversea

Premierul Florin Cîțu a precizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă că purtarea măștii va fi obligatorie până când se vor vaccina 10 milioane de persoane.

Când ar putea renunța românii la purtarea măștii. Florin Cîțu: ”După ținta de 10 milioane de persoane vaccinate”

Purtarea măștii de protecție va mai fi obligatorie și în următoarea perioadă. Premierul Florin Cîțu a spus că după ce se vor vaccina 10 milioane de persoane se va putea renunța la aceasta.

După ce ne vaccinăm vom renunța și la mască”, a răspuns premierul, întrebat când nu va mai fi obligatorie purtarea măștii în spațiul public.

De altfel, având în vedere faptul că autoritățile iau în calcul relaxarea restricțiilor începând cu 1 iunie, în acest sens, Florin Cîțu a spus că: „la 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu”.

„Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ținta de 10 milioane de persoane vaccinate, până atunci nu are sens să discutăm despre asta”, a subliniat premierul.

Se vor relaxa restricțiile de la 1 iunie?

Joi are loc o ședinţă a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie, unde se va hotărî cum se va face acest lucru. Înainte de aceasta, Klaus Iohannis a precizat că 1 iunie nu va reprezenta o relaxarea totală a măsurilor.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi”a spus Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat și condițiile în care s-ar putea diminua restricțiile în mod absolut.

„Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident, până atunci mai sunt atâtea săptămni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci cu siguranță, rând pe rând, putem să renunțăm la anumite măsuri (…) Sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a mai spus președintele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: