Redactia.ro
Home » Știri » Când are loc Noaptea Muzeelor. Ce se poate vizita

Când are loc Noaptea Muzeelor. Ce se poate vizita

Noaptea Muzeelor 2021 va avea loc, sâmbătă 12 iunie, și va pune la dispoziția publicului o mulțime de expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive. Iată ce surpriză a pregătit primarul Capitalei, Nicușor Dan, pentru acest eveniment special!

Când are loc Noaptea Muzeelor. Ce se poate vizita

Unul dintre cele mai așteptate momente la nivel național, Noaptea Muzeelor, va avea loc, sâmbătă 12 iunie. Toți iubitorii de artă și cultură vor putea vizita muzee, case memoriale sau chiar și Primăria Capitalei. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, pune instituția la dispoziția publicului între orele 18.00 – 24.00.

 În Noaptea Muzeelor se vor putea vizita 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi din 37 de judeţe. Printre destinațiile deschise sunt: Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti sau Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” . La Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca se vor putea vizita online muzee.
În ceea ce privește Primăria Capitalei, vor fi aici două expoziții despre istoria Bucureștiului și a primăriei sale:  „Uranus acum”, și încă o expoziție a arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădire. De asemenea, în curtea instituției, personalități artistice vor citi poezie și proză despre oraș, dar va avea loc și un experiment video de reconstrucție virtuală a Muzeului Simu,  dispărut în comunism.

Premieră la Galeria Rezindența BRD Scena 9

La Galeria Rezidența BRD Scena 9 din București  se va putea vizita în premieră expoziţia „Identităţi Fragile” a viitorului Muzeu al Pandemiei. Și în Castelul Artelor din Drobeta-Turnu Severin, va fi putea fi vizitat un muzeu-hub cu instalaţii interactive, animaţii şi reconstituiri istorice legate de elementul apei. Tot în premieră, în noaptea specială se va putea vizita și Muzeul Colectivizării din Români, din comuna Tămăşeni, jud. Neamţ. Mai multe detalii despre programul evenimentelor puteți găsi pe canalul Noaptea Muzeelor-  https://noapteamuzeelor.org/, și inclusiv pe rețelele de socializare .

„De la Comana la Iaşi, de la Bucureşti la Aiud şi de la Craiova la Dorohoi sau Cluj-Napoca, ediţia Noaptea Muzeelor de anul acesta trece prin toate colţurile ţării şi este foarte efervescentă, creativă şi incluzivă. Avem peste 180 de activări artistice în toată ţara şi ne bucurăm foarte mult că, după un an extrem de complicat, în care am stat foarte mult în mediul online, putem invita publicul şi comunităţile la zeci de evenimente culturale primitoare, ca în vremurile bune”, a declarat Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: