Redactia.ro
Home » Știri » Primul muzeu submarin al Greciei a fost inaugurat sâmbătă. Turiștii pot admira minunățiile Mării Egee

Primul muzeu submarin al Greciei a fost inaugurat sâmbătă. Turiștii pot admira minunățiile Mării Egee

Primul muzeu submarin al Greciei a fost inaugurat sâmbătă. Turiștii pot admira minunățiile Mării Egee

Grecia exploatează comorile unei epave scufundate în secolul al V-lea Î.Hr. pe fundul Mării Egee. Corabia antică ce zace pe fundul apelor mării adăpostește mii de amfore, pe care amatorii de scufundări le pot admira în această vară. Astăzi a fost inaugurat minunatul muzeu ce poate fi  vizitat doar mergând în frumoasa și antica țară.

De când  poate fi vizitat muzeul submarin al Greciei

Situl, aflat la o distanță mică de insula Peristera, va fi deschis pentru publicul iubitor de scufundări și de lumea acvatică, din data de 3 august iar sezonul se poate extinde până la începutul lunii octombrie.

Există  de asemeni  soluții și pentru turiștii care au teama de a se scufunda în adâncurile apelor, aceștia putând vizita muzeul virtual, de la un centru de informații situat în Alonissos.

La iaugurare a participat și Ministrul Culturii al Greciei, Lina Mendoni. El a asistat la ceremonia care a avut loc atât la bordul unui vas dar și sub apă, cu participarea scafandrilor.

Iubitorii lumii acvatice pot admira minunățiile și virtual

Adâncimea la care se află muzeul este de 21-28 m și conține aproximativ 4.000 de amfore. Nava s-a scufundat în anul 425 Î.Hr. din cauza intemperiilor din timpul unei traversări între Halkidiki din nordul Greciei și insula Skopelos.

Amforele au fost descoperite abia în anul 1985 de un pescar și s-a luat decizia exploatării acestor minunății abia anul acesta.

„Oferim umanității Partenonul naufragiilor” , a declarat Kostas Agorastos, Guvernatorul Tesaliei, regiunea unde este situată insula Alonissos, potrivit Skai TV.

Autoritățile grecești au în plan să ofere turiștilor pasionați de viața acvatică  oportunitatea de a vizita și alte patru situri vechi de epave.

Printre primii curioși ce-și vor scălda la propriu dar și la figurat ochii pe această străveche epavă, vor fi două grupuri de amatori britanici așteptați luni să facă cunoștință cu aceste comori inestimabile, ce zac de secole întregi printre pești și alte vietăți acvatice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: