Redactia.ro
Home » TV » Când are loc selecția națională a concursului Eurovision 2022

Când are loc selecția națională a concursului Eurovision 2022

Sunt ultimele zile de înscrieri pentru Eurovison România 2022. Până pe 19 decembrie, juriul Eurovion România 2022 așteaptă compozițiile artiștilor care își doresc să reprezinte România la competiția internațională, care în acest an se va desfășura la Torino, Italia!

Încă de la sfârșitul linii noiembrie, s-a dat înscrierilor pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest 2022. Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru ediția Eurovision România din acest an pot aplica până pe 19 decembrie 2021. Această sesiune se desfășoară exclusiv online.

Când are loc selecția națională a concursului Eurovision 2022

După sesiunea de înscrieri, artiștii aleși în Juriul Eurovision România 2022 va stabili care sunt cei 45 de finaliști. Trei artiști și doi compozitori își vor spune cuvântul în Selecția Națională, alegând ce compoziții merg la departe în semifinala Eurovision România 2022.

O premieră în acest an, încă din semifinală, este aceea că publicul își votează favoriții pe contul de Facebook Eurovision România.

Anul acesta, înscrierile se vor face exclusiv online, la adresa eurovision.romania@tvr.ro.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

„Sper că revenirea la Selecția Națională va fi de bun augur, iar artiștii vor profita de această oportunitate pentru a-și încerca șansa de a reprezenta România la Eurovision. Vom promova intens deschiderea înscrierilor, inclusiv în rândul școlilor de muzică și caselor de producție. De asemenea, așteptăm și proiecte realizate de compozitori din străinătate, pentru a crește volumul de înscrieri și, implicit, nivelul competiției”, a declarat Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România, la deschiderea sesiunii de înscrieri.

Eurovision România 2022. Calendarul pentru preselecţie

– 26 noiembrie – 19 decembrie: înscrieri – trimiterea pieselor, electronic, la adresa eurovision.romania@tvr.ro;

– 21-22 decembrie: preselecţii – piesele vor fi audiate de juriu, la sediul TVR;

– 23 decembrie: anunţarea pieselor care vor intra în concurs.

Pe 23 decembrie, se vor afla semifinaliştii Selecției Naționale, în urma deciziei luate de Juriul Eurovision 2022 care se ocupă de Selecția Națională Eurovision 2022.

După încheierea perioadei de înscrieri, juriul de preselecție va alege 45 de piese pentru Selecția Națională. Melodiile care vor trece de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese.

Premieră la Eurovision România 2022

În acest an, revenirea la formatul Selecţiei Naţionale va fi marcată de o premieră în sistemul de vot pentru telespectatori. În faza semifinalei, publicul va vota piesele favorite pe contul de Facebook Eurovision România și va califica cinci dintre piese. Lista celor 20 de semifinaliști va fi completată cu rezultatele votului juriului de specialiști.

În ultima fază a Selecției Naționale, câștigătorul va fi decis de juriul concursului și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea punctajului acordat de un jurat.

România își află reprezentantul la Eurovision pe 5 martie 2022

Semifinala şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor februarie și martie.

În marea finală vor accede primele zece piese, iar ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în competiția internațională.

Juriu Eurovision România 2022. Trei artiști și doi compozitori se ocupă de Selecția Națională

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiștii care vor juriza această ediţie a Selecţiei Naţionale Eurovision 2022. Cei cinci interpreți și compozitori se bucură de o bogată activitate în industria muzicală, dar și experienţa participării sau colaborării la Eurovision România.

Ei vor forma juriul de specialiști la toate fazele Selecției Naționale, de la etapa preselecției până în marea finală.

Melodiile care vor trece de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

În premieră, membrii juriului vor analiza piesele calificate în format video, la fel ca la etapa internațională a concursului, evaluând, individual, calitatea acestora și prestația artiștilor.

„În luna ianuarie, vom organiza o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru semifinaliști. Fiecare jurat va analiza, individual, aceste materiale, care vor fi disponibile și pe canalele TVR, tv și online, întrucât, vă reamintesc, publicul va salva, votând pe pagina de Facebook oficială, cinci piese în următoarea etapă a competiției”, a dezvăluit Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România.

Eurovision 2022 va avea loc la Torino

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino. Semifinalele Eurovision 2022 se vor desfășura pe 10 şi 12 mai, în timp ce finala Eurovision 2022 se va ține pe 14 mai 2022.

Un număr de 41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: