Redactia.ro
Home » Știri » Când au loc alegerile parlamentare. Data la care România votează din nou

Când au loc alegerile parlamentare. Data la care România votează din nou

Alegeri parlamentare

Alegerile parlamentare nu vor fi amânate sub nicio formă, a transmis președintele Klaus Iohannis, chiar dacă situația privind pandemia este din ce în ce mai gravă. Astfel, alegerile vor avea loc așa cum s-a stabilit, pe data de 6 decembrie.

Când încep alegerile parlamentare. În ziua aceasta trebuie să mergem la vot

Alegeri parlamentare 2020. Legea privind desfășurarea alegerilor, precum și calendarul acestora, a fost publicată în Monitorul Oficial încă din septembrie. Astfel, românii trebuie să meagră la vot pe data de 6 noiembrie, după cum arată documentele oficiale.

Chiar dacă la un moment dat s-a speculat că alegerile vor fi amânate, acest lucru nu se va întâmpla, după cum a anunțat chiar președintele Klaus Iohannis.

„Alegerile vor fi pe 6 decembrie, sunt pregătite deja. Mandatul parlamentului nu poate fi prelungit prin lege, e definit de constituție. Constituția prevede în anumite situații că alegerile pot fi organizate după terminarea mandatului dar nu mai târziu de 3 luni. Oricâte proiecte de legi ar pune pe masă unii parlamentari, care nu se mai satură, aceste lucruri prin constituție nu sunt posibile. Parlamentul poate stabili prin lege anumite lucruri și dacă CCR a constatat că Parlamentul poate stabili data alegerilor, sigur, doar că nu acum când suntem în plină pregătire pentru alegeri”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Alegerile nu vor fi amânate

Totodată, președintele țării a ținut să specifice că amânarea alegerilor nu este o soluție, din simplul motiv că situația epidemiologică nu va fi în niciun caz mai bună în această primăvară, pentru că trendul pecare îl urmează țara noastră nu este deloc unul descendent. Astfel, alegerile parlamentare vor avea loc în această iarnă.

„Cu cât am putea să amânăm alegerile? Constituția ne spune maximum trei luni și atunci ajungem la sfârșitul iernii. Nu cred că cineva își imaginează că situația epidemiologică peste trei luni va fi net mai bună în iarnă spre primăvară, față de 6 decembrie. Chiar dacă admitem, condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, avem din păcate foarte multe persoane bolnave, trebuie să găsim o formă prin care facem campanie, mai mult online decât fizic, mai mult prin televizor, radio decât fizic și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine. Ați văzut, la alegerile locale organizarea a fost bună, au fost circuite diferite pentru intrare și ieșire, s-a dezinfectat, s-a măsurat temperatura, deci lucrurile au fost bine controlate și așa va fi și pe 6 decembrie la alegerile parlamentare”, a explicat șeful statului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: