Redactia.ro
Home » Știri » Când începe al patrulea val de pandemie. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Când începe al patrulea val de pandemie. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Când începe al patrulea val de pandemie.

Când începe al patrulea val de pandemie. În ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în România, motiv pentru care autoritățile au decis relaxarea restricțiilor. Cu toate astea, medicul Alexandru Rafila este de părere că ne vom confrunta cu un nou val de pandemie de COVID19. Care sunt sfaturile specialistului?

Când începe al patrulea val de pandemie. Anunțul făcut de medicul Alexandru Rafila

Când începe al patrulea val de pandemie. În ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID19 au scăzut în România, iar autoritățile au luat decizia de a relaxa câteva restricții. Cu toate astea, medicul Alexandru Rafila a anunțat, luni, că poate exista al patrulea val de pandemie. Conform reprezentatului României la Organizația Mondială a Sănătății, un nou val de pandemie al putea lovi în lunile care urmează.

Însă, medicul este de părere că de această dată, este posibil să nu se mai infecteze multă lume, pentru că acum există campania de vaccinare anti-COVID19. ”Poate fi un al patrulea val al pandemiei, să speram ca nu vor fi foarte multe cazuri noi, dar asa evoluează acest tip de infecții.Dacă ne vaccinăm și dacă se respectă măsurile, s-ar putea să scăpăm mai ușor. Deocamdată am vaccinat doar 20% din cetățeni, ceea ce este foarte puțin. Azi au fost sub 40.000.Nu putem să facem predicții, e posibil să fie la începutul toamnei. Dacă ne uitam la experiența altor țări care au o acoperire vaccinală mai bună, vedem că au deja rezultate mult mai bune”, a precizat Alexandru Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 391 de noi cazuri de coronavirus, fiind cele mai puține cazuri noi din 6 iulie 2020 până acum.

Specialistul a avertizat că există posibilitatea ca ritmul vaccinării să scadă, deoarece sunt mai multe persiane care fac doza de rapel decât cei vaccinați cu prima doză, iar această ar putea reprezenta un adevărat risc în cazul în care apare al patrulea val de pandemie. Deputatul PSD a avertizat că trebuie găsite cât mai repede soluții de stimulare a vaccinării populației, altfel în următoarele săptămâni se va obseva o scădere a ritmului de vaccinare. Mai mult, Alexandru Rafila se opune adoptării unor măsuri discriminatorii prin care oamenii vaccinați să aibă drepturi suplimentare față de cei care încă nu s-au imunizat.

Răzvan Cherecheș, despre cel de-al patrulea val de pandemie

În urmă cu câteva zile, profesorul în Sănătate Publică Răzvan Cherecheș, a vorbit despre cel de-al patrulea val de pandemie, dar și despre faptul că tot mai puțini români se vaccinează anti-COVID19.

Conform acestuia, campania de vaccinare este slabă, iar autoritățile se tem să ia măsuri care să-i favorizeze pe oamenii deja vaccinați. „La toamnă, în momentul în care încep ploile de toamnă și frigul, vom intra în valul patru, care, din nefericire, va fi relativ amplu în România. Mai mic decât valul trei, pentru că avem deja un procent din populație vaccinat, dar vom avea iarăși o creștere a numerelor în secțiile ATI.Cei care nu s-au vaccinat spun <>”, susține Răzvan Cherecheș. Specialistul a criticat autoritățile pentru lipsa de curaj în a lua măsuri suplimentare special pentru persoanele care s-au vaccinat. Acesta consideră că măsurile de relaxare sunt binevenite, dar nu suficiente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: