Redactia.ro
Home » Sport » Când începe noul sezon de fotbal din Liga 1. Anunțul LPF

Când începe noul sezon de fotbal din Liga 1. Anunțul LPF

Liga 1 start, LPF

Liga 1 va debuta pe 22 august și va avea la start 16 echipe. “Va fi cel mai atractiv sistem avut de România până acum”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Vacanța anul acesta este destul de scurtă pentru fotbaliști, după ce Liga 1 s-a prelungit din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, sezon va lua startul pe 22 august și va avea un nou format. Din Liga 1 vor face parte 16 echipe în loc de 14. În acest an au promovat UTA Arad și FC Argeș. Chindia Târgoviște și CS Mioveni se luptă și ele pentru un loc (în funcție de rezultatul de la baraj). În noul format, Liga 1 va avea 30 de etape, iar meciurile vor fi tur-retur. Primele 6 clasate vor juca în play-off, iar ultimele 10 în play-out. Doar partidele din play-off se vor disputa după regula tur-retur.

“Noi credem că acest sistem competiţional va fi cel mai atractiv sistem pe care l-a avut România până acum. Prin introducerea noului sistem competiţional vor fi mai multe oportunităţi pentru antrenori, jucători, suporteri și telespectatori”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Noul sistem de promovare/retrogradare

Comitetul Executiv al FRF a adoptat un nou sistem pentru promovare/retrogradare. Astfel pentru următoarele 3 sezoane retrogradează direct echipele care vor termina play-out-ul pe ultimele două locuri, 9 și 10. Echipele de pe locurile 7 și 8 vor disputa un baraj în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. Potrivit noului sistem mai există o modificare majoră.

„Se va crea un baraj între ocupanta locului 7 şi ocupanta locului 8, cele mai bune echipe din play-out vor da un baraj într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate. Învingătoarea va disputa un alt meci de baraj cu ultimul loc calificabil pentru o competiţie europeană. Astăzi vorbim de Europa League, peste un an o să vorbim de Conference League”, a declarat Răzvan Burleanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: