Redactia.ro
Home » Sport » Burleanu a salvat-o pe Dinamo! Liga 1 va avea 16 echipe!

Burleanu a salvat-o pe Dinamo! Liga 1 va avea 16 echipe!

Dinamo, retrogradare, frf,

Dinamo nu a putut să se salveze pe teren, dar FRF i-a dat o mână de ajutor. Comitetului Executiv al FRF a decis ca în Liga 1 să fie 16 echipe.

“Clasamentul se îngheață azi, fiecare echipa își păstrează locul de azi. Niciun meci nu se mai joacă. S-a crescut numărul de echipe. Nicio echipă din Liga 1 nu retrogradează direct”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Din sezonul următor în prima ligă vor juca 16 echipe. Astfel încât noul sistem presupune că primelor 13 echipe li se adaugă FC Argeș și UTA. A 16-a va fi stabilită la baraj. Prin decizia de astăzi, a Comitetului Executiv echipele de pe locurile 12 şi 13 (adică 6 şi 7 în play-out) scapă de retrogradare. Ultima clasată, Chindia, va disputa barajul de menţinere / promovare în Liga 1 cu Mioveni, pe 9 şi 12 august. Nimeni nu va retrograda direct în acest sezon.

“Îmi pare rău că suntem noi în această situație. Nu avem ce să facem. Am avut probleme cu arbitrajul la unele meciuri s-a văzut asta clar. Greșelile ne-au privat de niște puncte. Poate situația ar fi fost alta. Pe final de campionat meciurile au o încărcatură deosebită. Faptele sunt deja consumate. Acum o să facem ce putem să ne atungem obiectivul. Salvarea de la retrogradare ”, a declarat Emil Săndoi, antrenorul celor de la Chindia Târgoviște.

Cum va arăta Liga 1 în sezonul următor

Sezonul regulat va avea 30 de etape. În play-off vor intra tot primele 6 echipe, iar în play-out vor fi ultimele 10. Potrivit noului regulament, primul loc din play-out va susține un baraj cu ultimul loc european din play-off. Câștigătoarea va fi ultima reprezentantă a României în Europa. Ultimele două clasate vor retrograda direct. FRF intenționa să schimbe sistemul din sezonul 2021-2022 dar problemele cauzate de pandemia de coronavirus au grăbit lucrurile. Ultima dată când
Liga 1 a avut 16 echipe a fost în ediția 2005-2006. Atunci fotbalul românesc a reușit cea mai mare performanță. Steaua și Rapid s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: