Redactia.ro
Home » Știri » Când începe valul 4! Raed Arafat a făcut anunțul: ”La lockdown real nu vom putea ajunge”

Când începe valul 4! Raed Arafat a făcut anunțul: ”La lockdown real nu vom putea ajunge”

Când începe valul 4! Raed Arafat a făcut anunțul: ”La lockdown real nu vom putea ajunge”

Raed Arafat a făcut, vineri, câteva declarații cu privire la valul 4 de Covid-19. Iată când precănizează șeful Departamentului pentru Situații de Urgență că vom avea din nou restricții!

Când începe valul 4! Raed Arafat a făcut anunțul: ”La lockdown real nu vom putea ajunge”

Medicul Raed Arafat, a declarat, vineri seară, că vârful valului 4 de COVID-19 în România ar putea fi atins la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Potrivit acestuia, în următoarea perioadă, vom asista la o creștere a numărului de cazuri, nu la un platou sau la o scădere.

”Foarte greu de spus, să vedem, sfârşitul lui septembrie, prima parte a lui octombrie. Să vedem dacă începe să scadă după, dar clar că momentan vom asista la creştere mai departe, nu la platou şi nu la scădere. Consider că vom vedea încă o creştere cel puţin în următoarea perioadă. O săptămână-două vor fi creşteri”, a afirmat Raed Arafat, la B1 TV.

România nu va intra în lockdown, chiar dacă va crește numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Asta deoarece acum există mai multe mijloace de a lupta cu pandemia.

”Eu cred că la lockdown real nu vom putea ajunge din nou pentru că avem mai multe mijloace. Nici în valul trei nu am avut un lockdown total. Am avut măsuri mult mai calculate şi mai ţintite decât un lockdown cum a fost în sensul cuvântului din alte ţări. În care toată lumea a stat acasă şi totul a fost închis. Noi nu am avut acest lucru”, a mai spus Raed Arafat.

Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor

De asemenea, șeful DSU a subliniat că varianta Delta a coronavirusului are efect mai mare asupra copiilor. Fiind posibil ca o parte dintre aceştia să ajungă chiar în secţiile de ATI ale spitalelor.

”Depinde valul patru ce impact va avea pe sistemul sanitar. Noi avem 5 milioane de persoane vaccinate. Asta înseamnă că aceste persoane, chiar dacă unii dintre ei se vor infecta, nu ajung în Terapie Intensivă. Adică a fi apăraţi în a ajunge într-o stare critică. Vaccinul chiar dacă poate să scadă în eficienţa de la 90 şi ceva la sută la 70 şi ceva la sută, după o perioadă de timp, totuşi prevenirea de a ajunge într-o stare gravă este clară şi este validă. Dar rămân cei nevaccinaţi şi rămân copiii care, parte dintre ei, nici nu pot fi vaccinaţi. Varianta Delta are un efect mult mai mare asupra copiilor. Este posibil să ne trezim cu mai mulţi copii infectaţi şi o parte din ei să ajungă spitalizaţi sau chiar în Terapie Intensivă”, a conchis Raed Arafat.

Până pe data de 27 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.094.870 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.053.507 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 946 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 34.490 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: