Redactia.ro
Home » Știri » Restricții în perioada sărbătorilor de iarnă! Cum își vor petrece românii Crăciunul și Revelionul

Restricții în perioada sărbătorilor de iarnă! Cum își vor petrece românii Crăciunul și Revelionul

Restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Raed Arata a vorbit despre restricțiile din perioada sărbătorilor de iarnă care vor fi impuse pentru prevenirea noului coronavirus. Cum își vor petrece românii Crăciunul și Revelionul.

Noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că nu se vor impune noi restricții în perioada sărbătorilor de iarnă și nu va fi instaurată carantina națională, pentru că cea zonală pare să funcționeze bine. Acesta susține că probabil vor rămâne în vigoare restricțiile deja existente.

 ”În ultimele 7 zile în medie vedem că există o scădere. Trebuie să vedem dacă continuă. Când vedem localitățile care au fost carantinate (de exemplu Baia Mare, Gherla, mai sunt în Zalău) observăm că am controlat situația. La Timișoara se vede o scădere după ce au fost carantinate mai multe localități din jur. În mare parte unde a fost carantinate zone incidența cazurilor a scăzut. Inclusiv OMS vorbește de măsuri locale și zonale, nu la nivel național. Bănuiesc că asta va fi abordarea noastră pe viitor!

Vin perioade grele, cu sărbătorile de iarnă, oamenii vor să se plimbe și să socializeze. Depinde de noi dacă vrem să reducem contactul ca să evităm o situație mult mai serioasă. Să nu ajungem să creștem numărul de cazuri după luna ianuarie. Deci rămânem la măsuri locale și zonale!”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Cum își vor petrece românii Crăciunul și Revelionul

De asemenea, Raed Arafat a precizat că nu va impune restricții în perioada sărbătorilor de iarnă și că rămâne la latitudine românilor cum vor gestiona această perioadă și cum se vor proteja. Potrivit acestuia nu se pot interzice întâlnirile private din casele oamenilor, însă a sfătuit pe toată lumea ca aceste reuniuni să fie făcute cu un număr mic de persoane.

„Pentru sărbători n-am discutat de măsuri suplimentare. Clar că cele actuale vor fi reținute. Noi în data de 14 vom prelungi starea de alertă pentru următoarea lună. Acolo va fi făcută o situație pentru a vedea întreaga situație. Nu există în acest moment intenții de noi restricții. Urmează însă să fie făcute analize pentru a vedea care este comportamentul în întreaga țară.

Dacă vorbim de întâlnire privată, în casa persoanei, nu putem să limităm. Să venim să-i spunem cuiva că în casa lui nu are voie există limitări în acest sens. Sfatul nostru e ferm: în perioada sărbătorilor să nu aducem mulți prieteni sau cunoscuți în casă”, a mai spus Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: