Redactia.ro
Home » Știri » Când intră pensiile în noiembrie 2023? Când vine poștașul și când sunt virați banii pe card

Când intră pensiile în noiembrie 2023? Când vine poștașul și când sunt virați banii pe card

Diferența colosală între cea mai mare și cea mai mică pensie din România. Sigur nu te așteptai la asta 

Iată când intră pensiile în noiembrie 2023!

Când intră pensiile în noiembrie 2023

Pensionarii așteaptă cu sufletul la gură plata pensiilor în luna noiembrie. Data la care intră pensiile în noiembrie 2023 depinde de modalitatea de plată aleasă de fiecare pensionar. Există două metode principale prin care aceștia își pot primi banii: prin cont curent sau cont de card, sau prin intermediul poștei. Fiecare variantă vine cu propriile sale particularități.

Pentru cei care au optat pentru plata pensiilor prin cont curent sau cont de card, data estimată de intrare a banilor este 12 noiembrie. Totuși, ținând cont de faptul că data de 12 cade într-o zi de duminică, este probabil ca banii să intre în conturile pensionarilor pe 13 noiembrie, în prima zi lucrătoare.

Dacă seniorii au ales să primească pensiile prin intermediul poștei, atunci vor trebui să aștepte vizita poștașului la domiciliu. Acest lucru se întâmplă în intervalul 1-15 noiembrie 2023, așa că pensionarii ar trebui să fie pregătiți pentru a primi vizita poștașului în această perioadă, potrivit Antena3 CNN.

Ce se întâmplă dacă titularul lipsește din localitate în momentul în care poștașul sosește cu pensia?

Însă, ce se întâmplă dacă titularul lipsește din localitate în momentul în care poștașul sosește cu pensia? În acest caz, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghișeele poștale în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. Dacă această perioadă trece fără ca banii să fie revendicați, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Pentru cei care încasează pensia în cont curent sau cont de card și nu sunt găsiți acasă, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă sau la Oficiile Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii. Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora. După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale de pensii.

În ceea ce privește modul de plată, drepturile de pensie pot fi achitate prin mandat poștal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Națională de Pensii Publice a încheiat convenții pentru plata drepturilor de pensie, potrivit sursei citate.

Este important de menționat că pensiile se plătesc de la data acordării, cu excepția pensiei anticipate și a pensiei anticipate parțiale, care se plătesc de la data încetării calității de asigurat.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: