Redactia.ro
Home » Știri » Formula nouă de creșterea a pensiilor, în funcție de vechime. Așa ajungi ușor la 2.400 lei

Formula nouă de creșterea a pensiilor, în funcție de vechime. Așa ajungi ușor la 2.400 lei

Formula nouă de creșterea a pensiilor, în funcție de vechime. Așa ajungi ușor la 2.400 lei

Iată formula nouă de creșterea a pensiilor, în funcție de vechime! Așa ajungi ușor la 2.400 lei.

Formula nouă de creșterea a pensiilor, în funcție de vechime

Pensionarii din România așteaptă cu nerăbdare să afle cum le vor fi recalculate pensiile și să vadă ce aduce o nouă lege a pensiilor, care ar urma să intre în vigoare. Estimările pentru viitoarele pensii sunt promițătoare, și iată de ce.

Noua legislație propune o schimbare semnificativă în ceea ce privește calculul pensiilor. Chiar dacă stagiul minim de cotizare rămâne de 15 ani, legea propune o creștere semnificativă a sumelor care vor fi plătite ca pensii, cu atât mai mult cu cât se acumulează o experiență mai mare pe piața muncii.

Până în prezent, formula de calcul a pensiilor se baza pe două valori cheie: VPR (valoarea punctului de referință) și VPP (valoarea punctului de pensie), care este de 71 de lei. Cu aceste valori se determina cuantumul pensiei prin multiplicarea VPR cu numărul de puncte acumulate.

Așa ajungi ușor la 2.400 lei

Pentru o pensie completă, ai nevoie de 25 de ani de activitate. În acest caz, pensia lunară ar fi de aproximativ 1.775 de lei.

Noul proiect de lege vine cu schimbări importante, care vizează în special persoanele care au muncit mai mult de 25 de ani și au contribuit semnificativ la sistemul de pensii. Astfel, se propune un sistem de bonusare pentru a încuraja oamenii să lucreze mai mult și să beneficieze de o pensie mai generoasă.

Conform acestei noi propuneri legislative, pentru un stagiu de cotizare de 26 de ani, pensia ar crește la 1.881,5 lei. Cu 27 de ani de cotizare, pensia ar ajunge la 1.988 de lei. Cu un impresionant stagiu de 30 de ani de cotizare, pensia ar atinge cifra de 2.307,5 de lei. Și nu în ultimul rând, pentru cei cu 31 de ani de cotizare, pensia ar fi de 2.431,75 de lei, potrivit Antena3 CNN.

Această nouă formulă de calcul a pensiilor recompensează contribuabilii care au dedicat o mare parte din viața lor muncii și au contribuit substanțial la sistemul de pensii. Aceasta nu face decât să ofere un stimulent în plus pentru ca oamenii să continue să lucreze și să aducă beneficii semnificative sistemului de pensii.

Schimbările propuse ar putea face ca pensiile să ajungă la sume mai consistente, permițând pensionarilor să aibă un trai decent și confortabil la vârsta înaintată. În consecință, această nouă formulă de calcul a pensiilor este așteptată cu entuziasm de către pensionari și de către toți cei care vor să planifice un viitor financiar mai sigur.

Astfel, reforma propusă în legea pensiilor este una care dorește să răsplătească muncitorii cu o experiență lungă și contribuții semnificative, și să le ofere o pensie pe măsură. Aceasta ar putea contribui la creșterea nivelului de trai al pensionarilor și la o mai mare siguranță financiară pentru toți cei care se apropie de vârsta pensionării.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: