Redactia.ro
Home » Știri » Când pică Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Este ultima mare sărbătoare a anului bisericesc

Când pică Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Este ultima mare sărbătoare a anului bisericesc

Când pică Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul

Conform calendarului ortodox 2020, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, pică pe data de 29 august, aceasta fiind sărbătoarea care încheie anul bisericesc, pentru că pe 1 septembrie începe noul an bisericesc.

Sfântul Ioan Botezătorul este considerat cel mai important proroc și cel care face legătura dintre Vechiul și Noul Testament.

Când pică Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Este ultima mare sărbătoare a anului bisericesc

În fiecare an, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este sărbătorită în fiecare an pe 29 august. Ziua în care a fost Tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul, este considerată zi de post de rugăciune. Această zi este asemănată cu Vinerea Patimilor și se spune că se postește așa cum este normal.

Potrivit Calendarului ortodox, tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este o sărbătoare etimologică, asemănătoare Schimbării la față a Domnului și Adormirea Maicii Domnului.

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia, mama sa fiind descendentă a seminției lui Aaron.

Moartea lui Ioan Botezătorul a avut loc înainte cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Nașterea lui Iisus Hristos a fost anunțată de către îngerul Gavriil lui Zaharia, cel care a rămas mut până la punerea numelui fiului său.

Ioan Botezătorul s-a retras în pustiu, unde a dus o viață simplă, până în timpul în care primit poruncă să înceapă să predice. Mai exact, rolul lui Ioan este acela de a pregăti poporul pentru venirea lui Hristos, ci și acela de a-l descoperi lumii drept Mesia și Fiul lui Dumnezeu.

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Tradiții și obiceiuri

În ziua Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul nu se folosește cuțitul, ci tot se rupe cu mâna. De asemenea, în această zi nu se mănâncă varză, deoarece se spune că lui Ioan Botezătorul i s-a tăiat capul pe o varză de 7 ori și a înviat.

Una dintre cele mai respectate tradiții este ținerea postului negru, în ziua de sărbătoare, și tot în tradiția poporului este întâlnită și interdicția de a tăia și mânca fructe și legume cu formă rotundă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: