Redactia.ro
Home » Știri » Când pică Ziua Internațională a Pământului și cum este ea sărbătorită

Când pică Ziua Internațională a Pământului și cum este ea sărbătorită

Ziua Internațională a Pământului

De 51 de ani încoace, în fiecare an se sărbătorește Ziua Internațională a Pământului. Iată la ce dată are loc această sărbătoare și ce reprezintă ea, de fapt.

Ziua Internațională a Pământului. Când se sărbătorește și ce semnifică

Ziua Internațională a Pământului este sărbătorită în fiecare an, pe data de 22 aprilie. Aceasta are semnificația de a trage un semnal de alarmă pentru protejarea planetei pe care trăim și a mediului înconjurător.

Ziua planetei Pământ a fost fondată în anul 1970 și de atunci e este celebrată în fiecare an. În 2021 se va sărbători cea de a 51 zi a planetei Pământ.

Aceasta a fost fondată de un senator american pe nume Gaylord Nelson pentru a atrage  atenția clasei politice față de mediul înconjurător și necesitatea protejării acestuia.

Prima dată, Ziua planetei Pământ a avut loc în Statele Unite și a fost marcată prin mai multe manifestații antipoluare la care au participat aproximativ 20 milioane de oameni.

Ziua Internațională a Pământului, celebrată la nivel mondial

A fost adoptată, ulterior, o legislație pentru protecția mediului înconjurător printre care și legea aerul curat, a calității apei sau controlului substanțelor toxice.

Tradiția se continuă și astăzi, și în fiecare an pe 22 aprilie sunt organizate manifestații care să pună în prim-plan necesitatea protejării mediului înconjurător.

Ziua Pământului a devenit una globală, fiind celebrată la nivelul fiecărei țări. 141 de țări și 200 de milioane de oameni sărbătoresc Ziua Pământului și ridică problemele de mediu pe scena mondială în atenția politicienilor.

„Trebuie să acţionăm decisiv pentru a ne proteja planeta de ameninţările venite din partea coronavirusului, cât şi a perturbării climei”, a transmis secretarul general al ONU, António Guterres, în anul 2020 cu ocazia Zilei Mamei-Pământ.

În 2021 sărbătorim 51 de ani de la prima zi dedicată Pământului. Odată cu aceasta, s-a lansat și mișcarea ecologică modernă, iar ziua planetei Pământ a devenit cel mai mare eveniment civic al planetei.

Ziua internațională a Mamei Pământ este sărbătorită pentru aminti fiecăruia că ecosistemele Pământului sunt cele care ne oferă viața și mijloacele de subzistență. Ea este, totodată, despre o economie mai durabilă care trebuie să funcționeze pentru oameni și pentru planeta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: