Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Când poți beneficia de garanția la televizoare și la alte electrocasnice

Când poți beneficia de garanția la televizoare și la alte electrocasnice

Achiziționarea unui televizor sau a altor electrocasnice noi reprezintă o achiziție importantă, iar garanția oferită de producător este esențială pentru protejarea investiției tale. Îți prezentăm în continuare cum să verifici termeni și condițiile de garanție și cum să soliciți repararea sau înlocuirea produselor achiziționate din magazine fizice sau online.

Situații în care poți beneficia de garanție la televizoare și la alte electrocasnice

Beneficiezi de garanție atunci când produsul are o defecțiune de fabricație sau o problemă tehnică care nu a fost cauzată de utilizator. Acest lucru poate include probleme cu ecranul televizorului, sistemul de sunet, motorul unui aparat electrocasnic sau alte componente interne. În astfel de cazuri, producătorii își asumă responsabilitatea și oferă reparații sau înlocuirea produsului. De asemenea primești sume de bani sau articole noi în locul celor ce prezintă semne de uzură prematură sau defecte ale materialelor utilizate în fabricație: coroziunea prematură, decolorarea sau crăparea carcasei produsului. Acest lucru indică faptul că produsul nu a fost fabricat în conformitate cu standardele de calitate și ar trebui să fie remediat de către producător.

Eroarea în funcționare este un alt motiv pentru care poți beneficia de garanție. Dacă produsul nu funcționează conform specificațiilor sau așteptărilor, fără ca tu să fi contribuit la această problemă, poți solicita aplicarea garanției. De exemplu, un frigider care nu răcește suficient, un cuptor care nu încălzește uniform sau un televizor care nu recepționează corect semnalul. Defectele survenite în perioada de garanție sunt, de asemenea, eligibile pentru reparații sau înlocuire. Dacă produsul încetează să funcționeze corespunzător în perioada de garanție, acesta poate fi reparat sau înlocuit de către producător. Reține că garanția poate fi diferită pentru diferite părți ale produsului, cum ar fi bateria sau alte componente consumabile.

Cum să soliciți aplicarea garanției și procesul de reparare sau înlocuire

Este important să achiziționezi televizoare, echipamente electronice și electrocasnice de la furnizori autorizați, care să-ți ofere toate documentele fiscale, declarații de conformitate și certificate de garanție. De exemplu, când cumperi un TV în rate fără dobândă*  prin cardul de cumpărături CardAvantaj, beneficiezi de servicii complete, de asistență la alegerea modelului potrivit, transport și mentenanță asigurate de firmele specializate în comercializarea produselor electronice. Păstrează factura de achiziție, certificatul de garanție și manualele de utilizare. Este important să notezi modelul și numărul de serie al produsului și să pregătești o descriere detaliată a problemei întâmpinate.

Asigură-te că utilizezi corect smart TV-ul sau alte echipamente electronice. Una dintre excepțiile frecvent întâlnite în cazul garanției este folosirea necorespunzătoare sau neglijarea întreținerii. O altă limitare a garanției o reprezintă modificările neautorizate sau reparațiile efectuate de terți. Garanția nu acoperă defectele sau daunele care rezultă din modificări neautorizate, reparații efectuate de alte persoane decât cele desemnate de retailerii de la care ai achiziționat articolele respective. Când alegi electronice sau electrocasnice cu dobândă zero* ia în considerare și condițiile de acordare a garanției post-vânzare, ca să te asiguri că ai luat cea mai bună decizie.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini