Redactia.ro
Home » Știri » Când revine România la starea de urgență. Premierul Orban vine cu precizări importante

Când revine România la starea de urgență. Premierul Orban vine cu precizări importante

starea de urgență

România nu se află încă în situaţia de a se reîntoarce la starea de urgenţă, a spus premierul Ludovic Orban. Cu toate acestea unele voci au insistat pentru revenirea la această stare, în urma exploziei de cazuri de Covid-19.

Referitor la posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă, șeful Executivului a afirmat că în acest moment nu ia în calcul o astfel de măsură. După cum se știe, starea de urgenţă a suscitat numeroase comentarii în România. Dar Ludovic Orban a venit cu precizări clare.

Premierul a declarat vineri, la Orşova, că nu există scenariul ca România să se întoarcă la starea de urgenţă şi carantină, afirmând că situaţia este sub control.

„Nu există un astfel de scenariu, după cum vedeţi, de cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri.

Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Nu există aceste ipoteze”, a spus Orban, întrebat dacă există varianta ca România să se întoarcă la starea de urgenţă.

Starea de alertă se prelungește

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în cadrul unei ședințe de guvern, că luni, 14 septembrie, va fi prelungită starea de alertă. Proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost înaintat joi guvernului, însă nu a fost adoptat din cauză că nu avea avizul Cosiliului Legislativ.

„Nu avem avizul, nu o să putem s-o adoptăm astăzi. Va trebui să facem luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență și ședință de guvern pentru a putea adopta starea de urgență”, a declarat Ludovic Orban, în timpul ședinței.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat la rândul său, vineri, că propunerea prelungirii stării de alertă va fi cu încă 30 de zile, potrivit Hotnews.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: