Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă va fi prelungită. Anunțul premierului Orban

Starea de alertă va fi prelungită. Anunțul premierului Orban

Ludovic Orban anunță prelungirea stării de alertă din 15 septembrie

Starea de alertă va fi prelungită de Guvernul Orban cel puțin până la jumătatea lunii octombrie, iar alegerile locale se vor desfășura în condiții speciale.

Săptămâna viitoare, Guvernul Orban va prelungi starea de alertă cu încă o lună, până la mijlocul lunii octombrie. Masca va rămâne în continuare obligatorie în spaţiile publice deschise şi în mijloacele de transport în comun.

Cum se vor desfășura alegerile din 27 septembrie

La alegerile locale, alegătorii vor trebui să scoată masca de protecţie pentru identificare, iar cei aflaţi în carantină nu vor beneficia de urna mobilă, potrivit unor scenarii încă neconfirmate oficial de Biroul Electoral Central.

Starea de alertă, în vigoare. Ce reguli trebuie să respecte românii

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă o lună de zile, astfel că până la data de 16 septembrie trebuie să ne supunem regulilor ce însoțesc acest cadru legislativ.

Oficialii au transmis că singura regulă nouă ce va intra în vigoare este faptul că terasele vor rămâne deschise până la ora 24:00, iar ultima comandă poate fi luată la ora 23:00.

„Starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite”, a transmis şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Celelalte măsuri rămân și ele în vigoare. Astfel, masca de protecție rămâne obligatorie în toate spațiile închise, dar și în spațiile deschise aglomerate.

România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă din 15 mai, iar la mijlocul fiecărei luni, Guvernul ne anunță noi reguli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: