Redactia.ro
Home » Știri » Când schimbăm ora pentru ultima dată? România se va alinia la regulile europene

Când schimbăm ora pentru ultima dată? România se va alinia la regulile europene

Ora de iarnă

România va trece în curând la oră de iarnă, pentru că se apropie sezonul rece. Ora de iarnă este considerată cea standard, și chiar dacă au existat multe controverse în privința acesteia, în acest an ea rămâne valabilă, astfel că trebuie să ne ajustăm ceasurile cu o oră.

Când se schimbă ora de vară la cea de iarnă. Ar putea fi pentru ultima dată

Dacă în cazul orei de vară, ora se schimbă înainte, adică ora 3:00 devine ora 4:00, în cazul celei de iarnă, operațiunea este inversă, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00.

În acest an, trecerea la ora de iarnă va avea loc în ultimul sfârșit de săptămână din octombrie. Este vorba despre noaptea dintre 24 și 25 octombrie 2020, care este considerată a fi cea mai lungă din an, deoarece putem dormi nu 24, ci 25 de ore, având în vedere cum se face schimbarea orei.

Comisia Europeană dorește renunțarea la schimbarea orei

Încă din anul 2018 există discuții privind anularea schimbării orei la nivel european. Motivul pentru care se dorește ca ora să nu se mai schimbe este că pe unii oameni îi afectează extrem de mult, inclusiv la nivelul sănătății, iar pe toți ceilalți îi afectează în rutina zilnică, pe care o strică.

În consecință, Comisia Europeană a lansat o dezbatere publică destinată statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a stabili ora la care vor rămâne, cea de iarnă sau cea de vară. Fiecare stat membru a primit libertatea de a alege căruia regim orar vrea să se supună.

În urma consultării publice, Comisia Europeană a primit 4,6 milioane de răspunsuri, dintre care 84% au votat pentru renunțarea la schimbarea orei vara și iarna.

Anul 2021 este ultimul în care se va face schimbarea orei, astfel că în martie 2021 sau în octombrie 2021, în funcție de prefereința pentru ora de vară sau cea de iarnă, statele vor trebuie să adopte o dată pentru totdeauna un fus orar.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: