Redactia.ro
Home » Stil de viață » Când se fac nunți în perioada următoare

Când se fac nunți în perioada următoare

Nunți 2019

A început Postul Paștelui, perioadă în care creștinii ortodocși nu mai au voie să facă nunți!

Românii trebui să evite să ajungă la altar în perioada următoare.

Totuși, când vor avea voie să faca din nou cereremonii religioase pentru nuntă?

Când nu se fac nunți în 2019

– În timpul posturilor de peste an și în zilele de post (Postul Sfintelor Paști, Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului, Postul Naşterii Domnului)

– De la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie)

-De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti până la Duminica Sfântului Apostol Toma (4 martie – 5 mai);

– În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti (1-2 februarie; 5-6 şi 15-17 iunie; 15 august; 13-14 septembrie), conform doxologia.ro

Așadar, primele nunți din această primăvara vor avea loc după perioada de 5 mai. Partenerii de religie ortodoxă nu vor putea fi cununați până la această dată, pentru ca reguylile Bisericii Ortodoxe spun că taina nunții nu rezonează cu anumite momente.

Avem voie să facem starea civilă?

Chiar daca nu are legătura cu Biserica, este recomandat ca nici starea civilă să nu se facă în Post. Se consideră că nu este potrivit să pornești pe un nou drum, cu același nume, în timpul acestei perioade de curățare spirituală.

Așadar, cei care vor să facă nuntă în 2019, vor găsi date care sunt permise de calendarul ortodox și vor ajunge la altar în funcție de anotimpul preferat.

Deși cele mai populare luni pentru a săvârși nunți sunt Iunie, Septembrie și Octombrie, există și alte perioade la fel de frumoase când se fac nunți

Nunta de primavară, în lunime martie, aprilie și mai poate fi semnificația unui nou început. Se poate chiar organiza o ceremonie, în aer liber, daca vremea este favorabilă.

O nuntă vara, în iunie, iulie sau august, este ocazia perfectă pentru o seară perfectă în compania celor dragi. Se poate organiza petrecere la terasa, la cort, la piscină sau chiar pe malul mării.

Mai rar întâlnită, nunta de toamna (septembrie, octombrie, noiembrie) se poate dovedi a fi sepctaculoasă, la un preț mai mic decât una din vară. De asemena, toamna nu sunt atât de multe perioade de post, deci ai o libertate mai mare în alegerea datei.

Nunta iarna este mai greu de realizat, căci în perioada dintre 20 Noiembrie și 27 Decembrie sunt Postul Crăciunului și Sărbătorile de Iarnă. Astfel că abia în Ianuarie ar fi posibil un astfel de eveniment.

Citește și: Când începe Postul Paștelui 2019 și ce trebuie să consumi în această perioadă

Citește și: La zece ani de la nuntă, Cătălin Măruţă face anunţul: „Andra este o persoană care…

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: