Redactia.ro
Home » Știri » Când se încheie pandemia de coronavirus? Cercetătorii dau vești rele

Când se încheie pandemia de coronavirus? Cercetătorii dau vești rele

Când se încheie pandemia de coronavirus

Când se încheie pandemia de coronavirus este o întrebare care stă pe buzele tuturor, însă nu există certitudine când se va întâmpla asta. Există totuși două moduri pentru a sfârși această boală. Unul dintre ele este eliminarea, fiind reprezentată de reducerea numărului de cazuri de infectare definitiv, iar a doua este eradicarea, o ștergere permanentă a agentului infecțios. 

Când se încheie pandemia de coronavirus

Din cauza faptului că virusul are o capacitate de a se răspândi rapid, este greu să fie estimată perioada când se încheie pandemia de coronavirus. Potrivit sciencealert.com, după mai multe studii realizate pe acțiunile unor țări precum Noua Zeelandă și Vietnam, măsurile de distanțare socială sunt o modalitate eficientă de a limita răspândirea de Covid-19, cel puțin pe plan local.

Motivele pentru care oamenii din diferite comunități nu respectă restricțiile și distanțarea socială sunt complexe și variate. Unii sunt influențați de valori personale, politice și morale, iar alții sunt afectați de decizii economice, de lipsa de bunăstare socială și de sprijin.

Potrivit cercetătorilor, dacă oamenii ar înțelege importanța distanțării și a măsurilor de prevenire și ar respecta cu maturitate aceste lucruri, pentru a reduce răspândirea virusului în întreaga comunitate, pandemia de coronavirus s-ar încheia mult mai repede, deoarece particulele de SARS-COV2 se vor descompune în doar câteva ore în aer și în câteva zile de pe suprafețe.

Va fi coronavirusul pentru totdeauna?

Realitatea sumbră este că pandemia de coronavirus va fi prezente pentru mult timp dacă numărul de cazuri de menține atât de ridicat. Știința poate ajuta cu apariția vaccinului și cu medicamente, însă acest lucru nu este de ajuns atunci când populația globală nu lucrează împreună pentru a face lucruile mai simple.

Cert este că, în scurt timp, noile medicamente vor reduce riscul de decese și a altor efecte negative asupra organismului, însă politica, tendințele sociale și noile moduri de desfășurare a afacerilor vor evolua și vor reflecta valorile individuale spre răspândirea cu Covid0-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: