Coronavirusul încă face ravagii în țara noastră, astfel că paturile de spital sunt pline cu bolnavi. Iată ce meniu primesc bolnavii de COVID-19 pentru a se recupera.
Ce mâncare primesc bolnavii de coronavirus în spital
Pacienții infectați cu noul coronavirus trebuie să aibă o dietă bogată în proteine, hipercalorică, iar vitaminele D3 și C nu trebuie să lipsească.
Totuși, în țara noastră există un vid legislativ în ceea ce privește hrana pe care o poate primi un bolnav de coronavirus. Astfel, nu există măsuri uniforme la nivel național care să fie aplicate peste tot, așa că normele de hrană sunt stabilite de fiecare spital în parte, în colaborare cu autoritățile locale.
„Ar trebui ca norma de hrană să fie stabilită la nivel național, autoritățile centrale să stabilească o valoare unitară pentru norma de hrană, aceeași pentru toți pacienții bolnavi de coronavirus, nu la Constanța să fie un preț, la București altul și tot așa”, spunea Petre Preda, din funcția de administrator al companiei care livra mâncare către bolnavii de COVID-19.
Cum arată meniul bolnavilor COVID
Iată cum arată meniul pe care îl primește un bolnav infectat cu coronavirus în Ploiești, la spital: Dimineață: Ceai, pâine, 20 gr. unt și salam
Gustare ora 10:00: 100 gr brânză de vaci.
Prânz: ciorbă de zarzavat cu fidea, mâncare de fasole verde cu pui și pâine.
Gustare ora 16:00: iaurt.
Cină: Pilaf cu pui, pâine și iaurt.
O situație specială este în cazul celor care sunt în izolare, pentru că ei pot ajunge să aștepte chiar și 72 de ore.
„Pentru persoanele care ajung în izolator, legislația nu prevede normă de hrană. Acesta este motivul pentru care am propus modificări legislative cu privire la acest aspect și, din proprie inițiativă, medicii au dorit să vină în sprijinul acestor persoane prin cedarea normei de hrană sau prin realizarea de chetă pentru achiziționarea de apă”, a precizat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.