Redactia.ro
Home » Știri » Viața după coronavirus în China. Ce animale dispar din meniul chinezilor

Viața după coronavirus în China. Ce animale dispar din meniul chinezilor

coronavirus în China

Guvernul chinez a publicat o nouă variantă de lucru a listei cu animalele care pot fi crescute pentru carne, în contextul epidemiei de coronavirus, care ar fi pornit de la animalele sălbatice vândute într-o piață din Wuhan.

Beijingul a suspendat temporar comerțul cu animale sălbatice după izbucnirea epidemiei, care s-a răspândit la nivel global și a infectat 1,6 milioane de oameni, însă o nouă lege încă nu a fost finalizată, scrie CNN.

Ministrul Agriculturii din China a prezentat miercuri seara o variantă de lucru a listei de animale ce pot fi crescute. Ea include animale considerate de bază, precum porci, vaci, găini și oi, dar și animale considerate „inventar viu special” – specii de căprioară, alpaca sau struț. Două specii de vulpe, raton și nurcă pot fi crescute în gospodărie, dar nu pentru carne.

Pe listă nu sunt menționate speciile rare care sunt suspectate de cercetători că au transmis virusul către om, precum pangolini, lilieci sau Zibetă (Civet).

Se interzice consumul de câine

Câinii lipsesc și ei de pe lista animalelor considerate „inventar viu”, iar dacă această prevedere va fi păstrată ea va duce la prima interdicție de consum a câinilor valabilă pe întreg teritoriul Chinei. „Odată cu progresul civilizației umane, îngrijorarea și preferințele publicului pentru protecția animalelor, câinii au evoluat de la animalele tradiționale la animalele însoțitoare”, a spus o explicație însoțitoare a proiectului. „În general nu mai sunt considerate animale în restul lumii. Nu este recomandabil să le enumerăm sub animale sau păsări de curte din China.”

Această listă este încă în lucru și se află în stadiul de consultare publică până pe 8 mai. Humane Society International salută decizia autorităților chineze și a declarat că proiectul de lege ar putea aduce o mare schimbare în ceea ce privește protecția animalelor în China.

Epidemia inițială de coronavirus a fost legată de o piață din Wuhan, capitala provinciei Hubei, unde se vindeau o largă varietate de animale sălbatice pentru carne, inclusiv șarpe, porc spinos și câine enot.

Consumul de animale sălbatice nu este ceva des întâlnit în China, fiind mai des întâlnit în sudul țării. Când animalele sălbatice sunt păstrate în apropiere de oameni și în condiții vitrege există un mare risc de a transmite viruși altor animale, iar apoi oamenilor.

Loading...