Redactia.ro
Home » Știri » Când se închid școlile săptămâna aceasta. Calendarul complet

Când se închid școlile săptămâna aceasta. Calendarul complet

cursuri online

Alegerile locale vor avea loc și se vor desfășura în condiții de pandemie. Astfel, școlile vor fi închise pentru ca românii să poată merge la vot, a anunțat Ministerul Educației.

În ce interval se închid școlile în România

Școlile vor fi închise pentru câteva zile, pentru desfășurarea alegerilor. Astfel, de vineri, 25 septembrie, până pe 29 septembrie elevii vor sta acasă. Totuși, aceștia vor face cursurile online, pe tabletă sau pe smartphone. Astfel, nu se va pierde nicio oră de curs în acest interval în care școlile vor fi închise pentru desășurarea alegerilor locale, pentru că acestea forțează mutarea lor în online.

Chiar dacă pare ușor de zis, este greu de făcut, după cum recunosc chiar reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Aceștia recunosc că dificultatea orelor online este dată tocmai de lipsa mijloacelor tehnologice pentru a se putea desfășura normal.

Școlile închise vor face ore online

Elevii din mediul rural nu au aceste mijloace la dispoziție, așa că pentru ei va fi extrem de greu să facă aceste cursuri online, din moment ce nu au acasă internet, un telefon smart sau o tabletă după care să poată urmări cursurile.

Școlile care nu au secții de votare, pot funcționa normal, așa cum a început anul școalar încă de pe 14 septembrie.

„Sigur că dificultatea, da, constă tocmai în absența mijloacelor de învățare online, laptopuri, tablete. Asta voiam să punctez, că elevii din mediul rural nu au toți internet, nu au toți calculatoare, nu au toți tablete, ce vor face? Și din urban și din rural este aceeași absență a mijloacelor de învățare. Vor lucra probabil pe telefoane ca și până acum. Cei care au smartphone-uri pot lucra pe platforma de învățare accesând telefonul dar cu mai puține funcționalități. În mod normal, școlile care nu au secții de votare își pot desfășura procesul de învățare în sistemul în care au început”, a transmis Cornelia Popa, secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: