Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se folosește aplicația Zoom. Așa poți face oricând cursuri online

Cum se folosește aplicația Zoom. Așa poți face oricând cursuri online

GALERIE FOTO (2) zoom

Zoom este aplicația folosită intens în această perioadă de criză pentru comunicare video de la distanță, fiind adoptată rapid ca instrument de lucru. A câștigat peste 2,22 milioane de utilizatori lunari doar în ianuarie și februarie, comparativ cu 1,99 milioane pe parcursul întregului an 2019. 

Aplicația, care a trecut în viteză pe lângă concurenți precum Skype de la Microsoft, Meet de la Google sau Facetime de la Apple are multe funcții utile orientate către afaceri, precum partajarea link-urilor, colaborarea online, spații și camere virtuale de lucru.

De la conferințe web, mesagerie, expediere de fișiere, Zoom poate fi folosită și pentru desfășurarea lecțiilor în format digital pentru școala online, cu participarea a până la 500 de persoane, în versiunea gratuită. S-au dat chiar și petreceri pe Zoom.

Zoom a devenit și cea mai descărcată aplicație de pe App Store și Google Play în SUA. Instrumentul de lucru a fost conceput în 2011 de Eric S. Yuan, om de afaceri, inginer, fost vicepreședinte al WebEx, și este pus în aplicare de aproximativ 65 000 de organizații din întreaga lume. Averea lui Yuan a crescut în ultimele săptămâni cu 4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Beneficiile aplicației Zoom:

  • este sigură. ușor de configurat și simplă în utilizare;
  • te ajută să economisești timp și să-ți organizezi eficient activitățile cu elevii/studenții;
  • îți permite să inventezi exerciții interactive și să pui în funcțiune ludicul;
  • contribuie la încurajarea cursanților de a învăța și lucra independent;
  • îți oferă posibilitatea de a preda împreună cu alți profesori;
  • te mobilizează și te motivează să urmezi tendințele educaționale și tehnologice pentru a fi un profesor cool; și
  • este gratuită.

Cum se folosește aplicația Zoom

zoom
zoom

Dacă ești elev /student, nu ai nevoie de niciun cont. Trebuie doar să accesezi linkul primit de profesor, să descarci aplicația pe calculator sau mobil și să te conectezi cu un microfon și sau/webcam.

Vei intra într-o întâlnire pe net, unde poți comunica prin mesaje pe chat, audio și video cu profesorul și alți colegi de clasă, vedea ce îți împărtășește profesorul de pe ecranul său (opțiunea share screen)/

Platforma are și opțiunea de a înregistra lecția cu posibilitatea de a folosi o tablă virtuală, opțiune ideală pentru formările la distanță; sesiunile pot fi de asemenea salvate în cloud pentru a fi vizualizate mai târziu.

Cum să creez un cont Zoom

Intrați pe site-ul celor de la Zoom și instalați aplicația. O să vă apară o avertizare de folosire a cookies din site, dați ,,Agree and proceed”, după care pe ,,Close” și puteți naviga pe pagina de descărcare a aplicației.

După ce ați instalat aplicația, care este oferită gratis, trebuie să vă înscrieți cu o adresă de email valabilă pe care o folosiți sau să vă înscrieți folosind contul de la Google, dacă avețiș și utilizați o adresă de Gmail sau să vă înscrieți la zoom prin contul de la Facebook.

Apoi se va anunța linkul de conferință – de fiecare dată va fi alt link – cu câteva minute înainte de ora stabilită. Platforma are nevoie de un sistem de operare minim Windows 7 sau IOS 8.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: