Redactia.ro
Home » Știri » Când se oprește furnizarea căldurii în Capitală. Anunțul Primăriei București

Când se oprește furnizarea căldurii în Capitală. Anunțul Primăriei București

furnizarea căldurii

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Termoenergetica, anunţă că din 27 aprilie se opreste furnizarea încălzirii în sistemul centralizat de distribuție din București.

Astfel, conform prognozei meteo, temperaturile exterioare din următoarele zile îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru încheierea sezonului de încălzire.

„Ca urmare, începând cu data de 27 aprilie, vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al Municipiului Bucureşti.

Oprirea agentului termic pentru căldură va fi făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, astfel încât efectele vor fi resimţite în următoarele 72 de ore”, a transmit Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Măsura va fi luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin HG 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20,00 – 06,00”.

De la această măsură fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, sere – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor acestor instituţii.

De joi, vremea se încălzește

În ultima decadă a lunii aprilie 2020 temperaturile vor fi în creștere. Astfel, în sudul țării se vor înregistra temperaturi maxime și de 30 de grade în zilele complet însorite. În Muntenia, temperaturile cresc începând de mâine. Astfel de la 15 – 16 grade Celsius vom ajunge la 23-24 de grade în data de 28 aprilie.

Precipitațiile așteptate să cadă vor fi puține și se vor semnala cu precădere la munte, sub formă unor averse locale însoțite de descărcări electrice.

Etichete: