Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid bisericile din țară. Anunț de ultimă oră al lui Ludovic Orban

Când se redeschid bisericile din țară. Anunț de ultimă oră al lui Ludovic Orban

Biserici deschise

Bisericile ar putea deschise în curând, anunță premierul Ludovic Orban. Premierul a explicat că în viitorul apropiat credincioșii vor putea participa din nou, la slujbe.

Când se redeschid bisericile, potrivit lui Ludovic Orban

Totuși, redeschiderea bisericilor se va face cu respectarea măsurilor de distanțare socială și cu un număr mic de oameni care pot participa la slujbă. Totuși, acest lucru depindede felul în care va evolua epidemia în țara noastră.

Premierul a fost întrebat vineri când vor fi redeschise lăcașele de cult, iar acesta a explicat că ”în viitorul apropiat, funcţie de evoluţia epidemiei”.

Prim-ministrul a explicat că printre măsurile de relaxare care vor fi în curând luate în țara noastră se va afla și redeschiderea lăcașelor de cult pentru credincioși.

Este prevăzută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, cred cu adevărat că este importantă prezenţa omului alături de Dumnezeu, în special în biserică şi indiferent de religia pe care o are fiecare cetăţean, pregătim redeschiderea bisericilor”, a explicat Ludovic Orban.

Cum se vor desășura slujbele în Biserică de acum înainte

Totodată, premierul a explicat că pentru a verifica dacă aceste măsuri de distanțare socială sunt respectate nu vor fi folosite forțele de ordine.

Totul va fi lăsat la latitudinea cetățenilor, care trebuie să fie destul de responsabili în acest moment pentru a ști cât de periculoasă este infecția cu coronavirus.

Astfel, Ludovic Orban a vorbit despre autoreglementare, adică despre posibilitatea fiecăruia de a-și impune să respecte regulile.

Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând in interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a precizat Orban.

Măsurile de relaxare din țara noastră au început de pe 15 mai, iar ieri a început deja al treilea val de relaxare din țara noastră, după ce a izbucnit epidemia de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: