Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid lăcașurile de cult. Anunțul ministrului Afacerilor Interne

Când se redeschid lăcașurile de cult. Anunțul ministrului Afacerilor Interne

Biserici deschise

Marcel Vela a vorbit luni seara, despre redeschiderea bisericilor, acesta subliniind faptul că acest lucru trebuie gândit foarte serios pentru că este vorba de sănătatea multor oameni în joc.

Când se redeschid bisericile?

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a vorbit luni seara, că deschiderea bisericilor trebuie gândită foarte bine pentru că este o decizie serioasă de luat și sunt foarte multe persoane vulnerabile în fața coronavirusului. De asemenea, acesta a precizat că este nevoie și de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române.

Potrivit Știrile Pro Tv, Vela a declarat că în cazul în care situația se va ameliora, poate fi luată în calcul și organizarea de nunți și botezuri, dar fără 500 sau 1000 de invitați.

“La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în prima fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face”, a menționat Vela.

Marcel Vela este de părere că această epidemie de coronavirus i-a schimbat foarte mult pe cetățenii români, iar următorul val preconizat în toamnă, România va fi mult mai bine pregătită.“Cred că acest virus ne va schimba. Dacă vine valul doi suntem mai bine pregătiţi. Cred că trebuie să ne vaccinăm”, a declarat ministrul de Interne.

Mesajul Bisericii Ortodoxe Române

Reprezentatntii BOR au declarat pentru Digi24.ro ca Biserica își dorește reluarea slujbelor cât mai curând:

„Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, (va) face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici”.

 

Raed Arafat despre deschiderea școlilor

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a susținut în urmă cu două zile că oficial, școlile vor fi deschise pe 15 septembrie. Însă, acest lucru se va mai discuta, deoarece copiii pot transmite foarte ușor virusul, chiar dacă nu sunt la fel de vulnerabili în fața coronavirusului precum persoanele în vârstă.

„Școlile se vor deschide în septembrie, nu cred că se va reveni, a fost anunțat oficial. Copiii sunt cel mai puțin vulnerabili, problema e că pot să fie vectori de transmitere, către profesori sau părinți și bunici. Este foarte greu să faci într-o școală distanțare, să ții în pauză să nu interacționeze copiii, a spus Arafat.

Referitor la școlile cu foarte mulți copii, Arafat a menționat că trebuie gândit un sistem în care pauzele să nu aibă loc în același timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: