Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid școlile. Ce au declarat autoritățile până acum. Mesajele puse cap la cap

Când se redeschid școlile. Ce au declarat autoritățile până acum. Mesajele puse cap la cap

Astăzi, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, va avea o întâlnire cu Monica Anisie, Ministrul Educației. Ne putem aștepta ca, în urma discuției, cei doi să poată anunța o dată estimativă pentru redeschiderea unităților școlare. Până atunci, elevii continuă studiul acasă, cu ajutorul cursurilor online, reîncepute azi, după vacanța de Paște.

Recent, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că este posibil ca școlile să se redeschidă la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru marți seară, la Antena 3, întrebat când s-ar putea deschide școlile.

Schimbări uriașe preconizate de Nelu Tătaru în legătură cu desfășurarea cursurilor


„Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”
, a declarar Nelu Tătaru. 

Și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că un program în ture pentru elevi ar putea fi salvator.

Raflia explică de ce s-ar putea redeschide unitățile școlare pe 15 mai

„S-au lansat multe variante. Nu cred că cineva este capabil să spună cu exactitate data când se vor relaxa măsurile. S-a făcut referire la data de 15 mai pentru că atunci se termină prelungirea stării de urgență.

Dacă până atunci, se întâmplă două lucruri importante: pe de o parte, punem la punct o strategie care să fie aplicabilă etapizat și verificată la sfârșitul fiecărei etape, iar pe de altă parte până pe data de 15 mai se înregistrează o scădere constantă a numărului de cazuri și asta depinde de noi toți, atunci sigur ne putem gândi la o relaxare a măsurilor și la o reluare a diferitelor tipuri de activități”, a spus Alexandru Rafila.

Monica Anisie a spus că școlile se vor redeschide când vor fi siguri că elevii sunt în afara oricărui pericol

„Specialiștii au evaluat mai multe scenarii care țin seama de situația îmbolnăvirii cetățenilor cu coronavirus. Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile. Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență.

Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol. Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care Comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile“, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educației.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat clar că nu s-a luat în calcul înghețarea anului școlar

„Cu siguranţă, am spus că noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condiţiile posibile astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sigur, în condiţiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar”

, a declarat Ludovic Orban, marţi, la TVR 1.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că se iau în calcul anumite măsuri de relaxare, în funcție de evoluția situației. Autoritățile au precizat că reîntoarcerea la viața normală, la școală și la muncă se va face respectând câteva reguli stricte ce vor avea drept rol protejarea cetățenilor de un nou val de infecție COVID-19.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: