Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid școlile în România? Ministrul Educației a făcut anunțul mult așteptat

Când se redeschid școlile în România? Ministrul Educației a făcut anunțul mult așteptat

Când se redeschid școlile în România? Este întrebarea la care în acest moment există un răspuns din partea oficialilor din Educație. Chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut dintre cele mai așteptate anunțuri ale momentului.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că o decizie cu privire la deschiderea unităţilor de învăţământ din România va fi luată la finalul lunii ianuarie.

Când se redeschid școlile în România

Pentru această decizie trebuie să se țină cont de mai mulți factori, printre care și evoluţia campaniei naționale de vaccinare anti Covid, a anunțat oficialul de la Educație.

Sorin Cîmpeanu a explicat că, tot în vederea deschiderii școlilor din România, în această săptămână vor avea loc consultări cu reprezentanţii sindicatelor, ai elevilor şi ai studenţilor.

“Pe parcursul acestei săptămâni voi continua consultările cu cei din sistemul de educaţie, am planificat deja întâlniri cu reprezentanţii sindicatelor, Consiliului Naţional al Elevilor, asociaţiilor studenţeşti. Pe parcursul săptămânii viitoare voi avea consultări împreună cu cei implicaţi în campania de vaccinare şi cu ministrul Sănătăţii şi cu personalul din Ministerul Sănătăţii. După această perioadă, decizia va fi luată oricum în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie, foarte probabil în ultima decadă a lunii ianuarie”, a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3.

Decizia oficială a Ministerului Educației

Criteriile în funcție de care va fi luată decizia oficială privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online sunt deja stabilite, a mai subliniat oficialul de la Educație.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că în luarea unei decizii se va ţine cont de evoluţia cifrelor privind numărul de îmbolnăviri, dar şi de campania națională de vaccinare anti Covid-19.

“Voi ţine cont de orice scenariu care va rezulta în urma analizei pe care o vom face începând cu jumătatea lunii ianuarie.(…) Parametri principali sunt evoluţia epidemiologică şi evoluţia campaniei de vaccinare. În egală măsură, o să vedem şi care sunt deciziile altor state aflate într-o situaţie similară sau asemănătoare cu cea a României din perspectiva educaţiei. Aş vrea să să spun că am cerut o altă raportare încă din ultimele zile ale anului trecut către inspectoratele şcolare cu privire la estimările pe care le are fiecare unitate de învăţământ despre elevii aflaţi în risc de neîncheiere a mediilor pe semestrul întâi, risc cauzat de dificultăţile întâmpinate pe parcursul procesului de predare online. Termenul este 11 ianuarie. În acest fel vom şti şi unde este nevoie să intervenim pentru susţinerea suplimentară a celor care au înregistrat dificultăţi în procesul de învăţare – predare online, este vorba de acţiuni remediale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit structurii anului şcolar 2020-2021, şcolile ar trebui să se redeschidă, în mod normal, pe data de 11 ianuarie.

Amintim că școlile din România s-au închis începând cu data de 9 noiembrie 2020, moment în care cursurile elevilor au fost mutate în mediul online.

Etichete: