Redactia.ro
Home » Știri » Când se redeschid școlile în România. Nelu Tătaru anticipează perioada

Când se redeschid școlile în România. Nelu Tătaru anticipează perioada

Când incep scolile

Ministrul Sănătății a declarat posibila dată când elevii vor  putea merge la școală. Potrivit acestuia, școlile s-ar putea redeschide la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Prim-ministrul României a precizat că nu se pune problema înghețării anului.

Când reîncep școlile?

Conform ministrului Sănătății Nelu Tătaru, școlile ar putea reîncepe la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie. Acest lucru depinde de cum va evolua epidemia de coronavirus.

Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli„, a precizat Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul a subliniat faptul că trebuie construit un plan pentru a îi proteja pe copii de orice risc. Acesta a declarat că trebuie stabilit cum vor intra copiii în școli, dacă vor studia în mai multe ture decât înainte.

Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a mai afrimat Nelu Tătaru.

Reacția premierului Orban

Referitor la înghețarea anului școalar, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că nu se pune această problemă și a specificat că scopul Guvernului este acela de a le asigura toate condițiile posibile pentru ca elevii și studenții să își poată încheia cum se cuvine anul școlar.

„Cu siguranţă, am spus că noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condiţiile posibile astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sigur, în condiţiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar„, a declarat Ludovic Orban.

Astăzi, elevii au reînceput cursurile online.Din cauza pandemiei de coronavirus școlile au fost închise în toată țara, iar elevii studiează de acasă prin intermediul cursurilor online.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat marți că elevii vor relua cursurile online, după ce vacanța de Paște s-a sfârșit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: