Redactia.ro
Home » Știri » Când se termină vacanța de iarnă. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Când se termină vacanța de iarnă. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Când se termină vacanța de iarnă

Când se termină vacanța de iarnă. Ministrul Educației a vorbit joi, 30 despre gradul de vaccinare în rândul personalului din învățământ. Sorin Cîmpeanu a anunțat când vor începe elevii școala, luând în calcul un certificat COVID-19 obligatoriu pentru profesori și desfășurarea online a olimpiadelor școlare.

Când se termină vacanța de iarnă. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Când se termină vacanța de iarnă. Sorin Cîmpeanu a anunțat joi că școala se reia pe 3 ianuarie, conform calendarului. De asemenea, ministrul Educației ia în calcul certificatul COVID-19 obligatoriu pentru profesori și desfășurarea online a olimpiadelor școlare dacă realitățile epidemice o impun. Cîmpeanu a declarat că posibilitatea introducerii certificatului verde la locul de muncă reprezintă o decizie a Guvernului și că este de acord cu orice fel de măsură care permis ca școala să se deruleze cu prezența fizică. „Nu emit supoziţii. Este o decizie a Guvernului. În funcţie de decizia Guvernului vă voi anunţa şi care este nivelul de impact în sistemul de educaţie. Sunt de acord cu orice fel de măsuri care fac în aşa fel încât şcoala să se poate derula cu prezenţă fizică, pentru că digitalizarea este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din România, este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din orice stat al lumii, dar niciun stat al lumii nu poate spune că sunt îndeplinite cele cinci condiţii de bază: disponibilitate generalizată echipamente, conectivitate generalizată – cel de-al doilea – formarea tuturor cadrelor didactice din perspectiva pedagogiei digital – al treilea – conţinut digital pentru toate disciplinele adaptat fiecărui nivel de studiu – al patrulea – şi platforme dedicate pentru evaluare în cazul predării online.”, a afirmat Cîmpeanu, după şedinţa Executivului.

Elevii de liceu și cei de gimnaziu se vor întoarce la școală pe data de 3 ianuarie 2022, în timp ce grădinițele și clasele I-IV își vor relua activitatea pe 10 decembrie 2021. Anul școlar 2021-2022 a început pe 13 septembrie 2021 și se structureazî pe două semestre. Vacanța de primăvară are loc în perioada 15 aprilie 2022- 1 mai 2022. Vacanța de vară are loc între 11 iunie 2022 până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022-2023.

Se reiau olimpiadele și concursurile școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat și că a semnat ordinul prin care olimpiadele și concursurile școlare pot fi reluate, după doi ani de întrerupere. „După o perioadă de întrerupere de 2 ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat în această seară ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolare pot fi reluate. Este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei. Sunt două anexe, în prima anexă sunt cele care sunt şi finanţate de Ministerul Educaţiei. Elemente de noutate, alături de olimpiadele clasice de matematică, chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare. Consider că este un lucru important, Ministerul Educaţiei va susţine inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade şi concursuri”, a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Școlile ar putea să se închidă în ianuarie 2022 din cauza unei greve generale a cadrelor didactice. Sindicatele din învățământ avertizează că profesorii se simt umiliți de abordarea Guvernului PNL-PSD-UDMR care refuză să le acorde majorările salariale prevăzute de lege. Președinele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor a confirmat că posibilitatea unei greve generale este una reală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: