Redactia.ro
Home » Știri » Când se va termina epidemia de coronavirus în România. Declarațiile medicului Rafila

Când se va termina epidemia de coronavirus în România. Declarațiile medicului Rafila

Alexandru Rafila (1)

Alexandru Rafila a declarat când se va termina epidemia de coronavirus în România. Conform acestuia, pentru a se stopa epidemia de COVID-19 trebuie să se mențină indicele de transmisie scăzut sub 1%. De asemenea, purtarea măștilor de protecție va ajuta foarte mult această stopare.

Când se va termina epidemia de coronavirus în România?

Membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila a precizat pentru Digi24 când se va termina infecția cu coronavirus în România.

Potrivit acestuia, trebuie să se mențină indicele de transmisie sub 1, atunci numărul de cazuri va scădea și se va putea spune că România a scăpat de infecția de coronavirus.

Ca să poți să ai astfel de perspective, trebuie ca indicele de transmisibilite să fie la valori mai mici, 0,6-0,7, astfel încât să speri că într-un interval poți să discuți despre eliminarea transmiterii într-o țară.„, a spus Rafila.

Totodată, Rafila a declarat că măsurile de relaxare propuse după data de 15 mai, nu vor suferi modificări până la adoptare.

Rafila este de părere că nu există măsurile perfecte pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Masca de protecție trebuie purtată

Alexandru Rafila a menționat că studiile arată că dacă masca de protecție e folosită în proporție de 90% dintre persoane, răspândirea virusului se va opri în câteva momente.

Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează și dacă mai puțin de 80% o utilizează corect, numărul crește.”

În ceea ce privește deschiderea școlilor pentru elevii în an terminal care vor sta numai trei ore în clase, se spală pe mâini chiar dacă procedura de acces să nu mai dureze mult.

Referitor la deschiderea bisericilor, medicul susține că dacă enoriașii respectă distanța socială, nu va fi nicio problemă.

De asemenea, Rafila a subliniat faptul că mijloacele de transporta în comun vor fi „unul dintre elementele cele mai sensibile în implementarea măsurilor recomandate„..

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: