Redactia.ro
Home » Homepage » Când se vor lua următoarele măsuri de relaxare în țara noastră. Ministrul Marcel Vela a anunțat datele exacte

Când se vor lua următoarele măsuri de relaxare în țara noastră. Ministrul Marcel Vela a anunțat datele exacte

Marcel Vela despre relaxarea măsurilor

Ministrul de Interne a vorbit despre ce trebuie să facem în perioada următoare, dacă vrem să nu se ajungă iarăși la starea de urgență. Astfel, Marcel Vela a făcut un apel ca românii să aibă răbdare în continuare și să respecte regulile, pentru că în caz contrar toate sacrificiile făcute în ultimele două luni vor fi fost în zadar.

Marcel Vela avertizează că toate sacrificiile din ultimele două luni pot fi în zadar

Marcel Vela a avertizat, astfel, că este posibil ca izloarea din ultima perioadă să fie degeaba, dacă nu continuăm să respectăm regulile. De asemenea, ministrul a explicat că este posibil să fim nevoiți să stăm iarăși în case, dacă regulile nu sunt respectate, chiar înainte de alte măsuri de relaxare. Trebuie să fim conștienți că este posibil să avem rude sau prieteni asimptomatici, așa că distanțarea socială este crucială, a explicat Vela.

Copii, adulți, bătrâni, cu toții am răbdat. Tocmai când să ne bucurăm de aceste relaxări este păcat să intrăm în izolare. Atunci cred că este cel mai potrivit să fim responsabili, să mai avem puțină răbdare, să nu credem că virusul nu există sau să credem că nu avem cunoscuți asimptomatici de la care se poate lua infecția”, a adăugat ministrul Afacerilor Interne.

Când vor fi luate următoarele măsuri de relaxare în România, potrivit lui Marcel Vela

Totodată, Marcel Vela a explicat că singura modalitate prin care putem trece la alte măsuri de relaxare este s fim în continuare responsabili.

Ministrul a dezvăluit că cel mai probabil al doilea val de relaxare va avea loc de la 1 iunie. Totuși, acesta nu se va mai materializa dacă regulile nu sunt respectate și crește numărul de persoane infectate. De la 15 iunie am putea avea al treilea val de relaxare, potrivit ministrului.

Răbdarea și responsabilitatea sunt principalele sfaturi, măsuri, argumente pe care eu le recomand cetățenilor, astfel încât de la 1 iunie să avem posibilitatea optimistă că putem să trecem la al doilea nivel de relaxare. Și atunci să fim cu măsură, să fim înțelegători, pentru ca din 15 iunie să trecem la al treilea nivel de relaxare. Ține de înțelepciunea și de responsabilitatea fiecăruia, pentru că împreună putem reuși”, a mai spus Vela.

România este de la 15 mai în stare de alertă. Autoritățile au stabilit ca măsurile de relaxare să fie luate gradual, o dată la două săptămâni. Următorul val de ridicare a restricțiilor va fi de la începutul lunii viitoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: