Redactia.ro
Home » Știri » Când și unde se afișează notele de la BAC. Edu.ro anunță primele rezultate de anul acesta

Când și unde se afișează notele de la BAC. Edu.ro anunță primele rezultate de anul acesta

rezultate bac 2020

Emoțiile nu s-au terminat pentru elevii de clasa a XII-a. Rezultatele de la examenul de Bacalaureat se vor afișa pe 30 iunie, după ora 12. Elevii își vor putea afla notele atât de la avizierele liceelor în care au învățat, cât și de pe siteul edu.ro.

Cum afli primele rezultate de la Bac

În acest an, au fost o mulțime de premiere în ceea ce privește acest examen. După ce elevii au trebuit să dea examenul în condiții de pandemie, cu măștile pe față, cu verificarea temperaturii și cu doar zece elevi în clasă.

La fel, pentru prima dată în acest an, rezultatele vor fi anonimizate. Acest lucru înseamnă că elevii de clasa a XII-a vor primi notele potrivit codului pe care l-au aflat în timpul ultimei probe de la bacalaureat.

Astfel, datele personale ale elevilor nu vor mai fi afișate, așa cum s-a întâmplat anul trecut.

Comisiile de la centrele de examen au tipărit pentru fiecare elev în parte un raport.

Acest raport conține școala din care provine candidatul, județul, numele și prenumele candidaților, CNP al acestuia și nu în ultimul rând codul unic prin care acel elev își poate afla nota pe care a obținut-o la examenul maturității. De exemplu, un cod poate arăta așa JJ0000000 (JJ – indicativul județului).

„În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui”, se arată în comunicatul transmis.

În cursul zilei de 30 iunie, elevii vor afla cum s-au descurcat la examenul maturității, când vor fi afișate notele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: