Redactia.ro
Home » Homepage » Când va ajunge următoarea tranșă de vaccinuri anti-COVID în România. Anunțul autorităților

Când va ajunge următoarea tranșă de vaccinuri anti-COVID în România. Anunțul autorităților

GALERIE FOTO (2)

Noi tranșe de vaccinuri vor sosi în România, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Următoarea tranșă ar urma să ajungă în România între 29 și 30 decembrie.

 

Anunțul făcut de autorități

O altă tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în România între 29 și 30 decembrie, în mai multe orașe din țară.

“Din informaţiile pe care le deţinem, în opt ţări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului. Astfel că, la acest moment ştim că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar în 30 decembrie în Braşov, Constanţa, Craiova şi Iaşi”, a precizat Comitetl Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

România a făcut un pas important pentru revenirea la viața de dinainte de pandemie. Duminică, la ora 9.00, la Spitalul Matei Balș din Capitală a fost avccinat primul român, o asistentă medicală, Mihaela Anghel, carea  fost și primul cadru medical care a tratat primul bolnav de coronavirus din România, în luna februarie a acestui an.

În total, 960 de cadre medicale au primit, duminică, vaccinul anti-COVID, potrivit unui comunicat remis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Campania de imunizare din prima tranșă de vaccinuri a început duminică dimineață.

Cele zece spitale aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus sunt:

-Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, București;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
– Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
– Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

 

Reacțiile adverse ale vaccinului anti-coronavirus

Coordonatorul Campaniei Naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat și care sunt reacțiile adverse ale vaccinului anti COVID-19, și anume:  durere, roșeață, umflătură locală, durere de cap, febră și greață.

”Reacțiile adverse sunt de intensitate ușoară-medie, cele mai frecvente locale – durere, roșeață, umflătură local sau dureri de cap, febră, greață. Au fost reacții majore la câteva persoane cu istoric alergic major.Președintele, premierul se vor vaccina la momentul potrivit, adică atunci când începe etapa de vaccinare a demnitarilor. După ce vaccinul e scos la o temperatură de 2-8 grade are o durată de viață de 5 zile. După ce un flacon e scos la temperatura camerei, are o durată de stabilitate de 6 ore. Într-un flacon sunt 5 doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: