Redactia.ro
Home » Știri » Când va fi adusă în țară Elena Udrea. Anunțul făcut de Lucian Bode

Când va fi adusă în țară Elena Udrea. Anunțul făcut de Lucian Bode

Boala care ar putea să o scape pe Elena Udrea de pușcărie. Ce afecțiune are fostul ministru al Turismului

Când va fi adusă în țară Elena Udrea. Ministrul Afacerilor Interne a anunțat că Elena Udrea va fi adusă în țară săptămâna aceasta. Oficialul a declarat că procedurile trebuie finalizate în cel mult zece zile de la data deciziei de extrădare.Elena Udrea a fost condamnată la șase ani cu executare în dosarul Gala Bute. 

Când va fi adusă în țară Elena Udrea. Anunțul făcut de Lucian Bode

Fostul ministru Elena Udrea va fi adusă în România până pe 20 iunie, conform ministrului afacerilor interne, Lucian Bode. Oficialul a precizat că procedurile trebuie finalizate în cel mult zece zile de la data decizie de extrădare. De asemenea, Lucian Bode a declarat că statul bulgar a făcut o solicitare pentru proceduri de extrădare în cazul Elenei Udrea, până pe 20 iunie. „În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a spus Bode.

Elena Udrea ar putea să ceară inclusiv protecție, astfel încât să nu aibă contact cu alte deținute fără un statut similar cu al ei. Fosta politiciană o să aibă dreptul să iasă în curte să se plimbe 2-3 ore pe zi, în cameră va fi mobilier, pat și un telefon fix cu care Elena Udrea o să țină legătura cu familia și apropiații. Va avea dreptul la 10 convorbiri telefonice, în total o oră pe zi. După perioada de carantină de 21 de zile, Elena Udrea va împărți toate aceste beneficii cu alte 7 deținute. „Camera îi va asigura minim 4 metri pătraţi individual. Va avea o baie individuală unde i se va asigura intimitatea, nu va fi o baie la comun cu toţi detinuţii. Va avea montat din partea administratiei penitenciarului un televizor”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președinte Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.Elena Udrea va avea același meniu de mâncare la fel ca celelalte deținute, dar poate primi pachete de acasă sau să facă cumpărături din incinta penitenciarului.

Ce condiții va avea Elena Udrea în închisoarea din România

Elena Udrea a criticat permanent condițiile din arest, fiind una din strategiile pe care s-a bazat pentru a nu fi trimită în țară. „Sunt criticate în toate hotărârile din Europa. Aproape nici o ţară din Europa nu mai trimite înapoi nici un arestat din cauza condiţiilor din arest. Deci, instanţa a spus că nu mai este nevoie. Probele arată clar condiţiile, dar nu ăsta e argumentul meu principal”, declara Elena Udrea.

Argumentul a fost respins de judecătorii bulgari care au decis ca ea să fie extrădată. Deocamdată decizia nu a ajuns oficial și la Poliția Română care trebuie să se organizeze în zilele următoare și să o ducă pe fosta politiciană, cel mai probabil pe cale terestră.

Pe 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a decis să o extrădeze. Elena Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei din Ploiești-Târgușorul Nou. Fosta politiciană a fost condamnată la șase ani cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă. Fostul ministru a fost prins de autoritățile bulgare pe 7 aprilie, la granița dintre Bulgaria și Grecia. Udrea a plecat din România în ziua în care a fost condamantă, dar înainte de pronunțarea sentinței.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: