Redactia.ro
Home » Știri » Când va fi România pregătită să facă față unei eventuale epidemii cu coronavirus

Când va fi România pregătită să facă față unei eventuale epidemii cu coronavirus

coronavirus

România e pregătită pentru coronavirus de abia în martie. De vină e birocrația. Procedurile de achiziție pentru echipamente și materiale sanitare specifice vor fi finalizate de abia la începutul lunii următoare, a precizat ministrul de finanțe Florin Cîțu.

„Calendarul, aşa cum arată acum, ar trebui ca toată procedura să fie încheiată în prima săptămână din luna martie. Nu există niciun motiv să credem că nu va fi încheiată atunci. (…) Termenul limită este începutul lunii martie pentru a încheia toată procedura, achiziţionarea”, a informat Cîţu, în deschiderea şedinţei de Guvern, potrivit Digi24.

Premierul desemnat Ludovic Orban l-a întrebat pe ministrul finanțelor care este stadiul procedurilor derulate la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate privind achiziţia „echipamentelor, materialelor, substanţelor de prevenire a coronavirusului”, iar Florin Cîțu a dat explicațiile cerute. Ludovic Orban a subliniat că nu acceptă „nicio tergiversare faţă de termenele legale”.

Doi români s-au îmbolnăvit de coronavirus

Doi români aflați la bordul navei de croazieră „Diamond Princess” s-au îmbolnăvit. Primul român detectat cu coronavirus se află în spital de aproape o săptămână și starea sa de sănătate este bună.

Un al doilea român a fost depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus, anunță presa japoneză, care citează Ministerul nipon al Sănătății. Este vorba tot de un cetățean român care se afla la bordul navei de croazieră „Diamond Princess”, aflată în carantină de două săptămâni în largul coastelor Japoniei. Pe navă mai existau 15 cetățeni români.

Pasagerii care au primit permisiunea să coboare de pe navă sunt preluați de autobuze și duși la diverse gări din Yokohama. Mai multe țări au organizat deja curse charter pentru cetățenii lor. Procesul de debarcare va dura câteva zile, deoarece la bordul „Diamond Princess” sunt 3.771 de persoane, dintre care jumătate sunt japonezi. Statele Unite și-au repatriat deja 300 de cetățeni care erau pasageri pe vasul de croazieră, aceștia fiind plasați și în America în carantină pentru două săptămâni.

Peste 2000 de morți în China

Comisia de Sănătate de la Beijing a anunțat că numărul morților a crescut la 2004, după alte 136 de decese înregistrate de marți, transmite Agerpres. Numărul celor infectați cu noul coronavirus a crescut de asemenea cu 1749 de noi cazuri, ajungând la un total de 74185. 132 de morți s-au înregistrat doar în provincia Hubei, cea mai afectată de epidemie. Potrivit Beijingului, tot acolo s-au înregistrat și 1693 de noi infectări cu boala COVID-19, așa cum a fost numită afecțiunea pulmonară provocată de acest coronavirus.

În afara Chinei continentale, s-au înregistrat până acum cinci morți și aproape 1000 de îmbolnăviri cu coronavirusul Sars-CoV-2, dintre care 16 în Germania.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: