Redactia.ro
Home » Știri » Când vine al treilea val al pandemiei? Recomandarea OMS pentru a evita o situație mondială critică

Când vine al treilea val al pandemiei? Recomandarea OMS pentru a evita o situație mondială critică

Experții în sănătate lansează un nou avertisment dur! Europa ar urma să fie lovită de un al treilea val al pandemiei, imediat după Crăciun. Pericolul este maxim și specialiștii pregătesc recomandări pentru a nu se ajunge în această teribilă situație.

Europa se află în pericol de a fi lovită de un al treilea val al pandemiei Covid-19. Avertismentul a fost lansat de către oficiialii de la Comisia Europeană.

Cu toate că mai multe țări de pe Bătrânul Continent, precum Franța sau Marea Britanie, se pregătesc de relaxare, după o perioadă în care s-au înregistrat scăderi ale numărului de cazuri de infectări cu Coronavirus în aceste state, oficialii europeni fac un anunț fulger.

Dacă restricțiile anti-Covid se vor ridica mult prea rapid, Europa ar urma să se confrunte cu un al treilea val de infectări cu noul Coronavirus imediat după Crăciun, potrivit estimărilor făcute de specialiști.

Organizația Mondială a Sănătății a făcut deja recomandări legate de celebrarea Crăciunului online, cu toate că state precum Franța și Marea Britanie pregătesc măsuri mai puțin restrictive în prag de sărbători.

Însă veștile bune sunt o raritate în spațiul european. Bulgaria a anunțat ieri, 25 noiembrie, că trebuie luate la nivel national măsuri urgente. Guvernul de la Sofia a anunțat că închide școli. Totodată, peste Dunăre se vor închide atât restaurantele, cât și mall-urile, după ce ultimul bilanț la nivel national a înregistrat un total de aproape 4.400 de noi îmbolnăviri cu Coronavirus în țara. De asemenea, peste 6.000 de bulgari sunt internați cu Covid-19, fapt ce a dus la blocarea sistemului sanitar, din lipsa de paturi libere. În urma unor proteste de stradă, executivul de la Sofia a decis să lase deschise magazinele mici, iar evenimentele sportive să se desfășoare în continuare, însă fără spectator, potrivit Știrile Pro TV.

Nici în Germania situația nu este mai roz. Guvernul de la Berlin a anunțat peste 400 de decese în ultimele 24 de ore, un număr record înregistrat în țară de la începutul pandemiei și până acum. Așadar, și nemții ar urma să petreacă un Crăciun online, dacă se va lua decizia de a extinde carantina parțială și aici.

Francezii se pot numi norocoși, fiindcă au trecut de vârful celui de-al doilea val al pandemiei, așa cum a anunțat președintele Emmanuel Macron. În weekend ar urma să fie redeschise unele magazine, vor fi premise plimbările la distanță maxima de 20 de km de casă, dar și slujbele religioase cu maximum 30 de participanți.

Printre cele mai așteptate măsuri de relaxare sunt și redeschiderea cinematografelor și teatrelor, care s-ar realiza din 15 decembrie.

„Ne vom putea mișca liber în serile de 24, 25 și 31 decembrie. Putem fi alături de familii, dar adunările publice nu vor fi tolerate.”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron, potrivit Știrile Pro TV.

Măsurile de relaxare nu sunt însă private cu ochi buni de oficialii europeni, care cer o oarecare prudență. Ursula von Der Leyen, președintele Comisiei Europene, a avertizat că ridicarea restricțiilor ar putea duce la o nouă explozie de cazuri în Uniunea Europeană.

„Trebuie să învățăm din ceea ce s-a întâmplat în vară, ca să nu repetăm greșelile. Dacă ne relaxăm prea repede, riscăm să avem un al treilea val după Crăciun. În urmă cu câteva săptămâni am spus de Crăciun că va fi unul diferit. Da, va fi mai liniștit.”, a anunțat Ursula von der Leyen.

Britanii se așteaptă la rândul lor la un Crăciun în familie, maximum trei familii la un loc. Însă Organizația Mondială a Sănătății le transmite un mesaj dur.

„Nu există risc zero. În anumite cazuri, decizia dificilă de a nu sărbători Crăciunul în familie este cel mai sigur pariu. Fiecare trebuie să decidem individual în funcție de situația particulară din țara, orașul și familia noastră.”, a explicat epidemiologul Maria Van Kerkhove.

Italia încă resimte cel de-al doilea val al pandemiei Covid-19. Numărul îmbolnăvirilor în ultimele 24 de ore este de aproape 26.000 de noi cazuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: