Redactia.ro
Home » Știri » Când vor avea loc funeraliile prințului Philip, decedat la vârsta de 99 de ani

Când vor avea loc funeraliile prințului Philip, decedat la vârsta de 99 de ani

Când vor avea loc funeraliile prințului Philip

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, va fi îngropat sâmbăta viitoare, după un doliu național de opt zile. Funerariile prințului Filip vor avea loc pe data de 17 aprilie la 15:00 potrivit unui anunț al Palatului Buckingham.

Când au loc funeraliile prințului Philip

Prințul Philip, duce de Edinburgh, a decedat la vârsta de 99 de ani. S-au anunțat opt zile de doliu național înainte de funeralii, care nu vor fi unele de stat. Vor fi, de fapt, funeralii regale ceremoniale și acestea vor respecta dorințele prințului Philip încă din timpul vieții sale. Trupul prințului nu va fi expus, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul palatului Winsor. Toate planurile au fost deja aprobate de regină care și-a pierdut soțul după 74 de ani de căsnicie.

„Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

De la Palatul Windsor, trupul prințului va fi transferat la Catedrala Saint George din Windsor cu o mașină marca Land Rover, pe care prințul a ales-o încă din timpul vieții sale.

Ceremonia va fi transmisă în direct de televiziuni, iar oamenii vor putea privi de acasă, pentru că din cauza măsurilor anti-COVID-19, aceștia nu pot participa.

„Deşi reprezintă un moment de tristeţe şi durere, zilele ce vor urma vor fi totodată o ocazie de a sărbători o viaţă remarcabilă”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, potrivit Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a, mesaj după moartea soțului ei

Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj după decesul soțului ei, în care i-a adus un ultim omagiu.

„A fost, pur şi simplu, forţa mea şi statornicia în toţi aceşti ani, iar atât eu, cât şi întreaga familie, la fel şi această ţară şi multe alte ţări îi datorăm mult mai mult decât ar pretinde el vreodată sau am şti noi vreodată”.

Membrii Familiei Regale au mers la Palatul Buckingham să transmită condoleanțele reginei. La funeralii nu va participa Meghan Markle, soția prințului Harry, care a fost sfătuită să nu călătorească.

„Ducele de Sussex intenţionează să participe. Ducesa de Sussex a fost sfătuită de medicul său să nu călătorească”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: