Redactia.ro
Home » Homepage » Când vor primi copiii prima alocație mărită. Guvernul a făcut un anunț trist

Când vor primi copiii prima alocație mărită. Guvernul a făcut un anunț trist

alocații

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Potrivit actului normativ, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii a fost adoptat cu 179 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 9 abţineri.

Plata alocațiilor mărite, amânată

Creşterea alocaţiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, deoarece nu sunt fonduri prevăzute în buget, astfel că cel mai probabil măsura va putea fi implementată după rectificarea bugetară din luna iulie 2020, a declarat, marţi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

„Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional, o faci în baza unor elemente care ţin inclusiv de creşterea economică şi de posibilitatea în resurse efective de a o acoperi.

Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru, la Adevărul Live.

Ce se întâmplă cu alocațiile în 2020? Declarațiile premierului Ludovic Orban

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, pentru G4media.ro, că Guvernul Orban va adopta, săptămâna aceasta, o ordonanță de urgență pentru amânarea cu cel puțin jumătate a an, până la 1 iulie 2020, a plății alocațiilor dublate pentru copii.

„Pentru că PNL este într-un dialog continuu cu președintele Klaus Iohannis, promulgarea de astăzi a legii privind alocațiile va fi completată de o Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Actul normativ va proroga intrarea în vigoare a legii de dublare a alocațiilor până la prima rectificare bugetară din acest an, la începutul lunii Iulie, așa cum prevede legea responsabilității fiscal-bugetare.

Presiunea care apasă bugetul din acest an, din motive ce țin de politica falimentară a fostului guvern, dorim să nu afecteze copiii din România”, a declarat Raluca Turcan pentru G4Media.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: