Redactia.ro
Home » Homepage » Caniculă, în aproape toată România. Ce zone sunt vizate de cod galben și cod portocaliu

Caniculă, în aproape toată România. Ce zone sunt vizate de cod galben și cod portocaliu

GALERIE FOTO (2)Caniculă, în aproape toată România. Ce zone sunt vizate de cod galben și cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri de caniculă: unul galben și altul portocaliu. O să fie extrem de cald în aproape toată România.

Caniculă, în aproape toată România. Ce zone sunt vizate de cod galben și cod portocaliu

Avertizarea meteorologică de cod galben va fi valabilă de astăzi până joi, inclusiv. Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat, conform meteoromania.ro. În intervalul menționat, valul de căldură va persista luni (25 iulie 2022) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25, 26, 27 și 28 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Pe de altă parte, marți (26 iulie 2022), în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului valul de căldură va fi și mai intens. În general, după-amiaza se vor înregistra temperaturi de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, arată sursa menționată mai sus.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 26 iulie

Canicula, in Romania
Foto: meteoromania.ro/captura

Când revin ploile în România: „Ar fi un răspuns foarte așteptat….”

Cu așa temperaturi, toată lumea se întreabă când vor reveni ploile, totuși. Gabriela Băncilă, director meteorologie operațională ANM: „Dacă am avea un răspuns la această întrebare, ar fi un răspuns foarte așteptat. Dacă ar fi să fiu politician, v-aș spune că în curând. Glumesc și cer scuze oamenilor care lucrează în domeniul acesta. Bănuiesc că vă referiți la ploi care să rezolve problemele care sunt în momentul de față (n.r. cu privire la secetă). Nu foarte curând”, a spus Gabriela Băncilă în cadrul unui interviu pentru DCNews.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: