Redactia.ro
Home » Știri » Caprifoiul sau mâna Maicii Domnului, planta care vindecă toate bolile. La ce folosește

Caprifoiul sau mâna Maicii Domnului, planta care vindecă toate bolile. La ce folosește

Caprifoi

Caprifoiul sau mâna Maicii Domnului, cum mai este numită această plantă, este una extraordinară pentru sănătatea noastră. Iată ce beneficii despre care nu știai are aceasta!

Ce este caprifoiul și la ce se folosește

Caprifoiul sau mâna Maicii Domnului, cum este ea numită popular, este o plantă foarte bună pentru ameliorarea durerilor de cap, dar și a celor din sfera ORL. Florile sale frumos mirositoare fac tratamentul chiar mai ușor.

Legenda spune că planta a primit acest nume, după ce Maica Domnului fugea cu pruncul în brațe și singura floare care a găzduit-o a fost cea de caprifoi. „De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-l salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”, i-ar fi spus Fecioara Maria, binecuvântând-o.

„Caprifoiul te poate feri de infecţiile virale şi poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor. Febra acută, durerile în gât şi cele de cap se pot trata cu ceaiul de caprifoi, pe care îl obţii dintr-o ceaşcă cu flori la 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi. Ceaiul însă este contraindicat persoanelor cu diaree acută sau care au probleme cu stomacul. Mai poate fi utilizat şi în caz de abces mamar şi intestinal, dizenterie şi durere în timpul urinării.”, spune Daniela Stan, medic de familie.

Caprifoiul ar putea vindeca coronavirusul. Ce spun cercetătorii

Un studiu realizat de chinezi arată că florile de caprifoi ar putea fi utile pentru tratarea noului coronavirus. Aceștia au îndemnat comunitatea științifică din întreaga lume să continue studiile, pentru că descoperirile inițiale sunt foarte promițătoare. „Am vrut să oferim informații cu adevărat utile pentru a ajuta la oprirea pandemiei în cea mai întunecată perioadă”, a declarat Chen-Yu Zhang, conducătorul acestui studiu.

„Scopul acestui studiu este de a demonstra că MIR2911 din decoctul cu caprifoi inhibă suficient replicarea SARS-CoV-2. Pe de altă parte, în studiul intitulat „Scăderea absorbției HD-MIR2911 la subiecții umani cu polimorfismul SIDT1 nu reușește să inhibe replicarea SARS-CoV-2”, am arătat că MIR2911 sintetic, celular-exosomal MIR2911 și sero-exosomal MIR2911, a inhibat direct proteina SARS-CoV-2 și replicarea acesteia. Prin urmare, propunem medicilor și oamenilor de știință din întreaga lume să efectueze teste clinice cu MIR2911 din decoctul de caprifoi pentru a ajuta la tratarea infecției cu SARS-CoV-2”, a adăugat Zhang.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: