Redactia.ro
Home » Știri » Care au fost primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului Nicolae Dima, după ce a ieşit din comă. Familia a plâns

Care au fost primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului Nicolae Dima, după ce a ieşit din comă. Familia a plâns

Ecaterina e conștientă și a rostit primele cuvinte. După o stare de comă profundă care a durat mai bine de o lună, fetița de 12 ani a vorbit cu părinții.

Fata a stat în comă indusă câteva săptămâni. Copila are reprize de conştienţă, în timpul cărora comunică cu părinţii ei. După ce va redeveni complet conştientă, Ecaterina va trebui să reînveţe să meargă şi să vorbească.

Ecaterina a spus rugăciunea „Îngeraşul”

Părintele Vasile Ioana face apel la credincioşi să se roage în continuare pentru Ecaterina, dar şi pentru părinţii ei, care o veghează din zorii zilei până aproape de miezul nopţii. Prezenţa lor este necesară pentru stimularea creierului micuţei.

Ecaterina este conştientă în reprize, nu vorbeşte foarte clar, dar, printre primele cuvinte, s-a numărat şi rugăciunea „Îngeraşul”.

Este din ce în ce mai aproape de trezirea completă. Vorbește, deși nu foarte clar, dar spune cuvinte simple, știe cine suntem, cum ne cheamă, i-a recunoscut și pe cei trei Părinți de la biserica noastră.

Aseară am spus împreună Îngerașul, iar ea își amintea și rostea versuri întregi ale rugăciunii. Ecaterina este conștientă doar în reprize, doarme mult, dar este bine, slava Bunului Dumnezeu! Multe sunt ședințele de terapie sunt dureroase, vorbim de durere fizică, iar Ecaterina le suportă cu greu.

O încurajăm, o ținem în brațe mult, îi spunem mereu că ne impresionează prin curajul ei. De multe ori nu vrea să fie ajutată, ci se încăpățânează să facă o anumită mișcare prin propriile forțe.

Și încearcă până reușește. O recunoaștem, așa este ea întotdeauna„, povestit Părintele Nicolae Dima, tatăl Ecaterinei.

O tumoră în mijlocul creierului

Ecaterina şi familia ei trec prin momente cumplite. Un CT cerebral avea să releve o tumoră în mijlocul creierului. Cutia craniană a fetei era inundată în lichid, iar creierul nu se mai oxigena. Întreg sistemul nervos era scurtcircuitat, iar funcțiile vitale au început să cedeze.

A urmat operația! Chistul a fost îndepărtat cu succes, dar Ecaterina a rămas într-o comă profundă după operație.

Ne așteptam să se trezească în scurt timp, dar ceea ce trebuia reparat în organismul ei era mai complex decât credeam.

Am decis să plecăm în Germania de îndată ce am simțit că faza de terapie intensivă s-a încheiat, iar organismul ei era stabilizat.

Medicii din Dresda ne-au spus mereu și ne spun în continuare că totul este posibil, că fiecare pacient este diferit de ceilalți. Deci nu ne-au încurajat și nici nu ne-au descurajat”, a spus Părintele Dima.

Tratamentul costă 200.000 euro

Costurile financiare sunt însă exorbitante. Deplasarea în Germania, spitalizarea, tratamentele, terapiile alternative se ridică la peste 200.000 de euro.

Pentru donații și sponsorizări din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/ecaterina-dima/ sau trimiteți un SMS de 2 euro la numărul 8832 cu masajul mesaj Ecaterina!

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

  • Cod de înregistrare fiscală: 31015982
  • Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
  • Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
  • Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
  • Cod SWIFT: BTRLRO22
  • Cod BIC: BTRL
  • Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Ecaterina Dima

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: