Redactia.ro
Home » Tehnologie » Care este acoperirea RDS&RCS în România. Care sunt zonele unde semnalul la telefon nu ajunge niciodată

Care este acoperirea RDS&RCS în România. Care sunt zonele unde semnalul la telefon nu ajunge niciodată

RCS RDS

Compania Digi (RCS & RDS) este una dintre cele mai importante în sectorul de telecomunicații din țara noastră. Totuși, există anumite zone în care semnalul este indisponibil. Iată care sunt acestea.

Unde nu e semnal pe Digi (RCS & RDS). Românii trebuie să știe

Acoperirea în ceea ce privește semnalul de la Digi (RCS & RDS) diferă în funcție de localitate, dar aproape toată țara este acoperită de cei de la această companie.

În ceea ce privește acoperirea 4 G LTE, Digi (RCS & RDS) are la dispoziție aproape întreaga Românie, singurele zone în care nu există semnal fiind câteva din nor-estul țării, precum și câteva din centru sau nord-vest.

Pentru acoperirea 2G GSM, Digi (RCS & RDS) nu are semnal în anumite zone din nordul țării noastre și anume: prin nord, vest și câteva zone din centru.

Acoperirea 3G Voce lipsește din mai multe părți ale țării, mai precis în aproape tot centrul României și o parte bună din sud-vest.

În ceea ce privește acoperirea semnalului 5G, aceasta este disponibilă în doar câteva zone. Iată care sunt acestea:

Constanța și Mamaia,

Oradea,

Cluj-Napoca,

Iași,

Sinaia,

Bușteni,

Predeal,

Poiana Brașov,

Brașov,

Timișoara,

Craiova

Sibiu.

Tipurile de infrastructura terestra ale rețelei RCS – RDS sunt:

„Semnal RCS RDS (Digi) și acoperire națională – FTTH (Fiber To The Home): rețea de fibră optică disponibilă în zonele de blocuri prin care se pot contracta serviciile de internet, telefonie fixă și cablu tv; fibra optica este trasă dintr-un splitter din care sunt cablați mai multi abonați;

Semnal RCS RDS (Digi) și acoperire națională – FTTB (Fiber To The Building): Cablu UTP tras de pe casa scării dintr-un ONT sau un switch montat pe scara blocului, care deservește mai multor clienți”, anunță compania.

„Semnal RCS RDS (Digi) și acoperire națională – GPON (Gigabit- capable Passive Optical Networks): Rețea de fibră optică disponibilă în zonele de case (de regula în orașe mari, exemplu: Cluj, Brașov).

Semnal RCS RDS (Digi) și acoperire națională – EPON (Ethernet Passive Optical Network): rețea de fibră optică disponibilă în mediul rural (zone de case);

Semnal RCS RDS (Digi) și acoperire națională – EOC (Ethernet Over Coaxial): rețea hibridă (fibra optica si cablu coaxial) disponibilă la RDS în mediul rural;

Semnal RCS RDS (Digi) și acoperire națională – HFC (Hybrid Fiber Coaxial): rețea hibridă între fibra optică și cablu coaxial, inferioară rețelei EOC, rețea folosită de către RCS – RDS la început însă care încă mai e disponibilă în anumite zone/sate izolate, unde nu se ia în considerare investiții”, a mai tranmis RCS RDS.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: